Skaper kjempe innen mobile billettløsninger

Danske Unwire kjøper det svenske billett- og valideringsselskapet InMoDo. Målet deres er å bli ledende på løsninger for mobile betaling i det europeiske forretningsmarkedet.

– Mange konkurrerer om å bli størst innen mobile betalinger. Med kjøpet av InMoDo tar vi et stort steg mot å nå våre ambisiøse vekstmål. Uavhengig av plattform kan vi levere den mest fullstendige og sikre mobile billett- og betalingsteknologien, sier administrerende direktør Gregor Bieler (Bildet) i Unwire.

Betalingstransaksjoner for over en milliard
Unwire og InMoDo tilbyr integrerte og sikre mobile billett-, rabattkupong- og betalingsløsninger til bransjer som bank, detaljhandel, transport og telekommunikasjon.

Unwire er blant de største aktørene på området i forretningsmarkedet.

Selskapet generer i dag betalingstransaksjoner til en verdi av over en milliard norske kroner årlig.

Vil øke sikkerheten rundt mobile billettjenester
-Vår markedsposisjon er unik. Vi er i forretningsmarkedet, og dermed ikke i konkurranse med store og mer forbrukerrettede aktører som Google og PayPal, sier Bieler, som tidligere var PayPal-sjef.

Oppkjøpet vil øke sikkerheten rundt mobile billettjenester, redusere risikoen for bedrageri, samt redusere tidsbruk og kostnader ved transaksjoner – en forutsetning for å kunne lykkes i et raskt voksende marked for mobil billetthåndtering og betaling, mener Unwire.

I følge analyseselskapet Gartner vil mobile betalinger øke med 61,9 prosent fra 2011 til over 171,5 milliarder dollar i år.

Antall brukere er forventet å nå 221,2 millioner i 2012.

Internasjonale ambisjoner
Unwire håndterer i dag månedlig 2,5 millioner skandinaviske buss- og togreisende.

Selskapet forventer en vekst på 40 prosent i 2013, og enda sterkere vekst i årene som kommer ved å gå inn i nye markeder, og ved å innlemme InMoDos valideringssystemer utenfor det nordiske hjemmemarkedet.

Unwire investerer nå tungt i Tyskland, USA, Sveits, Russland og Italia.

– Global transportindustri er interessant for oss. Smarttelefonene har skapt en enorm etterspørsel etter mobile billettløsninger fra transportselskaper og passasjer. De er opptatt av å få en rask, enkel og sikker billettløsning uten pengerot og billettkøer, sier Bieler.

Komplett tilbud
Oppkjøpet gir Unwire tilgang til InMoDos valideringsteknologi som OSV (One Stop Validation).

OSV gjør det mulig å lese og validere alle typer billetter på en flerfunksjonsskanner som leser optiske billetter (rene tekst-SMS-koder og barkoder), induktive billetter (RFID, NFC) og kuponger.

InMoDos teknologiske kompetanse er et viktig grunnlag for Unwire kan nå sitt mål på 50 prosent omsetningsvekst i i år.

Har allerede et sterkt globalt kundegrunnlag
InMoDo ble etablert i 2005, og selskapet har et sterkt globalt kundegrunnlag med sin billetterings- og valideringsteknologi.

Gjennom oppkjøpet kan disse teknologiene eksporteres til nye markeder i Europa og USA.

I kombinasjon med Unwires mobile betalingsløsninger skaper InMoDos teknologier bedre og sikrere betalingsløsninger for både selskaper og sluttbrukere.

Plattformuavhengige tjenester
-Vi har lenge samarbeidet i større mobile billetteringsprosjekter. Nåværende og fremtidige partnere og aktører vil få mulighet til å samarbeide med oss når vi går videre med økte ressurser og videre utvikling. Det har en egenverdi å kunne tilby markedet komplette og plattformuavhengige tjenester som omfatter hele verdikjeden fra ordre, betaling, leveranse og validering av mobile dokumenter. Vi skal i fellesskap fremme denne verdien, og gjennom det tjene markedet, sier gründer Jacob Weitman i InMoDo.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com