TEST: God business-PC som har det meste

Lenovo har PC-en for deg som ikke har forsvunnet helt oppe i skyen og som fortsatt trenger bakkekontakt (dokking). Thinkpad T430s er en god businessmaskin.

Denne gangen har jeg fått en Lenovo Thinkpad T430s til test. Med sin karakteristiske mattsvarte overflate og Thinkpad symbolet slipper jeg å spørre meg selv spørsmålet som dukker opp med moderne PCer: Hvem hos Apple har designet denne?

Jeg synes at Lenovo har fulgt opp tradisjonen som har gjort Thinkpad til en av de mest robuste og velbygde pc-ene på markedet. Og det med et moderne innhold.

Med vekt cirka 1,8 kilo og en størrelse på 343 × 26 × 230 mm er den ikke av de minste eller letteste, men det er nok heller ikke meningen, for dette er en fullblods bærbar business PC i ordets rette forstand.

Mens de nye Ultrabookene er ribbet for tilkoblingsmuligheter er T430s velutstyrt med Gigabit Ethernet, 1 x USB 2, 2 x USB3, VGA port, Thunderbolt, ExpressCard 34 og dokking/portreplikator tilkoblinger samt DVD brenner.

Med dette er det lagt til rette for den tradisjonelle bærbare business PC-en som dokkes på jobb og benyttes bærbart ellers.

Skjermen er på 14 tommer med oppløsning på 1600 x 900. Den er lyssterk og av god kvalitet både når det gjelder oppløsning og størrelse, men som alltid med en hengslet LED-skjerm er det viktig å optimalisere vinkelen. Det innebygde videokamera for videosamtaler er et 720p HD kamera med ansiktsgjenkjenning.

Tastaturet er meget godt med klart definerte trykkpunkter, dessverre manglet jeg belysning (dette er opsjon). For ihuga Thinkpad-entusiaster er vel den karakteristiske røde styrepinnen den vanligste måten å manøvrere seg rundt på skjermen. Trackpoint som styrepinnen kalles er med litt trening meget presis.

T430s er også utstyrt med en ru styreplate som gjenkjenner flerberørings navigasjon.

På programvaresiden leveres T430s med Windows 7 Professional 64-bit med Lenovo Enhanced Experience 3 (EE3). EE3 systemet er et sett med programmer som optimaliserer systemet for raskest mulig start og best mulig utnyttelse av ressursene ved installasjon og bruk av programmer.

Maskinen som jeg fikk til test er utstyrt med 14.0″ 1600x900p skjerm med kamera, Intel Core i7 3520M 2.9-3.6 GHz med HD 4000, Intel QM77 chipsett og en 500 GB disk. Enheten har også mulighet for 3G-kommunikasjon (plass til internt SIM kort).

Et rast søk på nettet gjorde det klart at en T430s kommer konfigurert i en mengde varianter med I5 eller I7 prosessor, harddisk eller SSD, lys i tastatur eller ikke osv. Så her skal du holde tunga rett i munnen for å få med alt du liker/har behov for. Prisene varierer mellom 11.500 og 19.000 kroner.

Konklusjon

Lenovo T430s dekker så og si alle kravene en businessbruker stiller. Den er spesielt egnet hvor arbeidsplassen er tilrettelagt for tradisjonell dokkingløsning. Dette er solid arbeidshest du raskt blir glad i.

Pluss 🙂

  • Godt bygget
  • Utmerket tastatur/ styreplate
  • Godt utvalg i tilkoblingsmuligheter

Minus 🙁

  • Litt traust utseende
  • Dyr i innkjøp
  • Mangler HDMI
Foto: Fredrik Heggelund

 

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com