TEST: Bestill taxi med mobiltelefonen

Det har etterhvert dukket opp flere taxi løsninger for mobiltelefon, vi har testet TaxiStation fra Giant Leap som er skreddersydd for businessbrukere.

Selve applikasjonen er ganske enkel. Du må først registrere deg hvis du ikke har gjort det før, også kan du bestille taxi. Applikasjonen prøver å finne ut hvor du er og er du utendørs er den ganske presis. Er du innendørs får du som regel noen adresser å velge i mellom.

Så forteller applikasjonen deg hvilke tre-fire taxier som er nærmest, og du kan velge basert på om du har preferanser på taxi-selskap eller avstand. Etter et par minutter får du så en bekreftelse på SMS om at taxien er på vei, og du får opp et kart som viser det i realtime hvordan taxien beveger seg stadig nærmere deg.

Under vår test kom taxien alltid et par minutter raskere enn det applikasjonen estimerte, og det var alltid taxier under 10 minutter unna.

Kostnaden ved bruk er 10 kroner per bestilling som legges til telefonregningen din. Dette høres kanskje rart ut, men det er faktisk billigere enn å ringe til taxisentralen. De tar nemlig da både betalt for samtalen og et gebyr for bestilling, som du slipper når du bruker mobil-appen istedet.

Så begynner det å bli interessant, for TaxiStation har nemlig en bedriftsløsning. Når reiseregning skal føres, kan kvitteringer lett hentes fra nettet, og eventuelt en forenklet reiseregning. Aldri mer trenger man å lete i lommer etter krøllete taxi-kvitteringer når regningens time er kommet.

Bedriften kan også tegne en avtale som gjør at de ansatte i bedriften kan reise med taxi uten å betale i selve taxien, men at det kommer en samlefaktura.

Konklusjon

Dette er absolutt en av de beste «business-appene» vi har testet. Her dekkes et konkret behov på en enkel, god og kostnadseffektiv måte. Denne er det bare å laste ned med en gang.

Last ned
iTunes App Store
Google Play

Pluss 🙂

  • Enkel i bruk
  • Realtime sporing av taxi
  • Gode bedriftsløsninger

Minus 🙁

  • Mangler enkelte av de store taxiselskapene
  • Dekker stort sett bare østlandsområdet
  • Finnes ikke til Windows Phone (ennå)

Legg igjen en kommentar