Gir lettere tilgang til sosiale medier via mobilen

Telenor-abonnenter kan snart oppdatere status, sjekke nyhetsoppdateringen eller like en kommentar på Facebook – alt uten internett-forbindelse på mobilen.

Telenors nye samarbeid med U2opia Mobile åpner for tilgang til Facebook via den såkalte USSD-protokollen.

U2opia Mobile er et selskap som jobber med kombinasjonen sosiale medier og mobiltelefoni.

Samarbeidet tilgjengeliggjør Facebook for millioner av kunder uten internett-forbindelse.

Dette gjøres ved hjelp av datatjenesten USSD (Unstructured Supplementary Service Data), som sender informasjon over 2G-nettverk med lav båndbredde uten behov for Internett-forbindelse.

Lanseres først i India
U2opia Mobile åpner med dette plattformen Facebook by Fonetwish med Telenor-kunder. Tjenesten lanseres først i India, og deretter også i Malaysia og Bangladesh innen utgangen av året.

Plattformen er tekstbasert og bruker svært lite båndbredde, noe som gjør den brukervennlig, rask og ikke minst rimelig både for kunde og operatør. Det stilles ingen krav til selve telefonen – du kan bruke en telefon som er ti år gammel eller eldre, uten Internett eller GPRS, og du kan likevel sende og motta informasjon ved hjelp av USSD.

Fornye hverdagen
– Telenor er alltid på jakt etter måter å fornye hverdagen på. For tiden er det mange kunder i Asia og også i Europa som bruker svært enkle telefoner uten Internett-tilgang. Jeg er glad for å kunne bidra til at telefonmodellen ikke lenger er noen hindring, takket være samarbeidet med U2opia Mobile. Nå kan vi gi brorparten av kundene våre enkel, rimelig og interaktiv tilgang til sosiale medier, sier Rolv-Erik Spilling, viseadministrerende direktør i Telenor Digital Services.

Enkel pålogging
Telenor-abonnenter taster ganske enkelt *325#, eller *fbk#, for å komme i gang med Facebook via USSD. Deretter oppgir de brukernavn og passord.

Etter pålogging får brukeren se en Facebook-meny med alternativer for å lese nyhetsoppdateringer, oppdatere status, skrive på vegger, vise venneforespørsler, sende venneforespørsler, sende meldinger eller vise varsler. En betaversjon av Facebook by Fonetwish ble lansert av den indiske Telenor-operatøren Uninor i september, med ubegrenset tilgang for 20 rupi (ca 2 norske kroner) i måneden.

Får nye forretningsmuligheter som mobiloperatør
– Plattformen Facebook by Fonetwish gir flere mennesker muligheten til å knytte seg til sosiale nettverk. For mange er det første gang de bruker mobiltelefonen til dette. Telenor får nye forretningsmuligheter som mobiloperatør – muligheter til å levere en Internett-tjeneste til en kundegruppe som faktisk ikke har Internett-tilgang, sier Sumesh Menon, administrerende direktør og en av grunnleggerne av U2opia Mobile.

Samarbeide med Wikimedia
Telenor ønsker også å utvide samarbeidet med Wikimedia fra og med 2013 for at også Wikipedia skal kunne brukes via USSD. Telenor og Wikimedia-stiftelsen annonserte samarbeidet sitt i februar 2012. Målet med dette samarbeidet er å levere Wikipedia til Telenor-kunder uten ekstra kostnad (for databruk).

– Vi er på vei inn i en fase der vi kan gi alle kundene våre, uavhengig av telefon, abonnement eller tilkobling, muligheten til å holde kontakten med venner og familie via Facebook – pluss tilgang til det enorme informasjonsmangfoldet på Wikipedia. Dette er innovasjon på sitt aller beste og et viktig steg på veien mot bedre digital inkludering i markedene våre, sier Spilling.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com