TEST: Denne mobilen kan du ta oppvasken med

Etter skilsmissen fra Ericsson har Sony funnet seg en nisje i vanntette telefoner. Denne gangen tester vi den kraftigste hittil, Sony Xperia Acro S.

Sony Xperia Acro S er i prakis en Xperia S i ny og vanntett innfatning. Her finner vi omtrent identisk maskinvare og samme 4,3 tommers skjerm, men uten den karakteristiske gjennomsiktige og opplyste knappelinjen.

Det unike ved Acro S er at den er IPv55 sertifisert og dermed skal tåle store mengder vann, samtidig som den ser ut som en helt vanlig mobiltelefon og har godt med krefter under panseret. Denne kan du altså trygt ta med deg ut i høstværet og spille spill, se filmer eller gjøre andre ressurskrevende oppgaver mens regnet fosser ned.

Alle inn og utganger har fått kraftige luker for å stoppe vannet. Dette gjør det litt kronglete å komme til USB porten, men det har Sony løst elegant ved å inkludere enn god gammeldags dockingstasjon i esken. Denne dockingstasjonen er veldig praktisk, eneste problemet er å velge om den skal stå på kontoret eller på nattbordet.

Som vanlig har Sony utstyrt telefonen med en fysisk kameraknapp. Dessverre har de denne gangen laget telefonen så solid at knappen er vanskelig å trykke ned uten å riste på telefonen med det resultat at bildene blir uklare. Volumknappene er også litt i hardeste laget å trykke på.

Akkurat som vi har kommentert på Sony sine tidligere Xperia modeller finner vi de tre berørings-sensitive knappene på fronten litt vanskelige å treffe, samt at de ikke lyser i mørket.

Acro S kommer med Android 4.0.4 og Sony sitt grensesnitt. De har gjort noen visuelle forbedringer til kalenderen og Exchange-klienten siden sist.

En annen ting Sony har beholdt fra tiden med Ericsson er meget god lyd. Det er stor forskjell på lyden som kommer ut av lydutgangen på forskjellige mobiltelefoner, og Sony er en av de absolutt beste i klassen.

Konklusjon
Sony Xperia Acro S er den kraftigste telefonen du får idag som samtidig er vannsikker, og skaper dermed sin egen klasse. Dette er egentlig en meget god telefon fra Sony, men desverre ødelegger de litt kronglete og harde knappene for helhetsinntrykket.


Positivt 🙂

  • Vanntett
  • Meget god lyd
  • Dockingstasjon

Negativt 🙁

  • For hard kameraknapp
  • For harde volumknapper
  • Kronglete berøringsknapper

Legg igjen en kommentar