Snart blir mobil betaling enklere

Telenor gjør mobil betaling enklere. De har tatt ytterligere et steg på partnersiden gjennom å slutte seg til Telefónicas BlueVia-plattform.

To av verdens største telekom-selskap, Telenor og Telefónica, har gått sammen om å gjøre Telenor API-er tilgjengelig via Telefónicas BlueVias-plattform.

Plattformen er designet for utvikling og markedsføring av applikasjoner.

Dette er et ytterligere steg på veien i arbeidet med å skape enkle og fleksible mobile betalingsløsninger for Telenors kunder.

Betal via mobilregningen
I første omgang vil samarbeidet med BlueVia fokusere på mobile betalingsløsninger. Dette betyr at kunder vil kunne betale for innhold og applikasjoner via mobilregningen i stedet for eksempelvis via kredittkort.

Senere vil samarbeidet utforske ytterligere muligheter innenfor de såkalte API-området (Application Programming Interface).

Oppfordrer andre telekomaktører til å bli med
– Telenor slutter seg til BlueVia-plattformen som en likeverdig partner, og vi oppfordrer samtidig andre telekomaktører til å bli med i samarbeidet,  sier Rolv-Erik Spilling, sjef for Telenor Digital Services.

– BlueVia har fått anerkjennelse for sin innovative tilnærming, og for å gi utviklere en plattform der applikasjoner og annet innhold kan fungere på BlueVias egen infrastruktur. Vi håper andre selskap innenfor bransjen ser verdien av å slutte seg til BlueVia for å gjøre det enklere for kunder å betale for innhold og applikasjoner, sier Spilling.

Vil gi økt bruk og nedlasting av mobilt innhold
Telenor og Telefónica vil samarbeide om en utrulling av plattformen på tvers av kundebasene. Begge selskap er enige om at slik enkel betaling via mobilen – såkalt operator billing – vil bidra til økt bruk og nedlasting av mobilt innhold, slik som applikasjoner. Dette er særlig relevant i markeder der betalingsløsninger via bank og kredittkort ikke er like utviklet.

– Helt fra starten av har BlueVias mål vært å skalere og bygge seg raskt opp innenfor API-området, og slik etablere et globalt økosystem. Telenor er bransjeledende i forhold til å omfavne denne tankegangen. Vi er glade for å samarbeide med dem, både på mobile betalingsløsninger og på videre utvikling av innovative API-er i ulike deler av markedet, sier Jose Valles, Leder av BlueVia.

På lag med Google
Tidligere har Telenor annonsert avtale med Google Play, og Telenor har nå også inngått avtale med Microsoft og Facebook for å ytterligere stimulere disse økosystemene.

Gjennom disse avtalene vil Telenors kunder ha enklere tilgang til attraktivt mobilt innhold, i tillegg til fleksible betalingsløsninger.

– Kundene viser i større grad interesse for å betale for innhold over telefonregningen framfor via eksempelvis kredittkort. Operator billing gjør det også enklere for utviklere å tjene penger på innholdet de lager. For oss er det viktig å tilby løsninger i så mange kanaler som mulig, sier Rolv-Erik Spilling i Telenor.

Legg igjen en kommentar