Nordmenn handler med mobilen som aldri før

20 prosent av nordmenn handler produkter og tjenester via sin mobiltelefon. Musikk og film dominerer fortsatt blant produktene som kjøpes via mobilen.

Det er menn som er mest ivrige på mobil handel i tillegg til at det er de under 40 år som driver utviklingen.

Gule Sider har undersøkt nordmenns vaner knyttet til mobil handel. Trenden er klar – smarttelefonen er en ny shoppingkanal.

Over 30 prosent av de mellom 18-29 år handler via sin mobiltelefon.

–At unge mennesker fører an i en slik utvikling er som forventet. Mange av de yngre i dag har kanskje aldri hatt annet enn en smarttelefon, noe som gjør at bruken blir avansert og at nye trender testes raskt, sier Håvard Atle Skaug, som er leder i Gule Sider

Sikkerhetsrisiko?
Selv om mobil handel nå brer om seg er det fortsatt mange som holder på gamle bruksmønstre.

40 prosent av befolkningen har ikke smarttelefon, og av de som ikke handler med mobilen oppgis sikkerhet og vaner som de viktigste årsakene.

Kvinner er mest opptatt av sikkerhetsrisikoen ved mobil handel, mens menn oppgir brukervennlighet som langt viktigere. Men vaner er viktigst.

Damene vil gå i butikken 
–Så mange som 32 prosent av kvinnene som sier de ikke handler med mobiltelefon i dag oppgir gammel vane som viktigste. Det kan altså se ut som om kvinnene fortsatt vil gå i butikker og shoppe fremfor å bruke telefonen sin, sier Skaug.

Av de som handler produkter og tjenester via mobil i dag er vestlendingene i mindretall. Kun 13,5 prosent av de på Vestlandet oppgir å bruke telefonen til å shoppe med.

Musikk og film dominerer
Musikk og film dominerer fortsatt blant produktene som kjøpes via mobilen. 25 prosent oppgir at dette var det siste produktet de handlet via sin mobil.

–Dette er produkter som lenge har vært viktige salgsvarer i den mobile økonomien, men også billetter til reiser og kultur kommer nå for fullt. I overkant av 23 prosent oppgir at dette var det siste produktet de kjøpte via mobilen, en utvikling som viser at nye produkter vil etablere seg innen mobilshopping, sier Skaug.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com