Rimelig norsk backup i nettskyen

Denne tjenesten kan redde bryllypsbildene dine fra PC-en og barnebildene på mobilen. Du får det med Jottacloud, som tilbyr ubegrenset lagring for 49 kroner måneden, blant andre tjenester.

Backup er viktig. Utrolig viktig, og det er mange av oss som glemmer å ta det, og sitter dermed i saksa dersom harddisken plutselig skulle krasje, eller en uforutsigbar systemfeil oppstår.

Sikker og billig lagring i Oslo
Hos DigiPlex i Oslo, som er et svært sikkert datalagrinssenter, oppbevarer blant annet Jottacloud, et norsk selskap som tilbyr tjenester for å lagre nettopp dine filer i ‘nettskyen’.

Her støttes alle filtyper, og ved registrering kan du få 5 GB gratis fordelt over ubegrenset med enheter, eller betale en svært liten sum i måneden for enten mer lagringsplass eller ubegrenset lagringsplass per enhet.

Hva er prisen for sistnevnte, som vil si at du kan lagre så mye backupdata du vil, og ha tilgang til det fra både smarttelefon og nettbrett? Ganske så overkommelige 49 kroner i måneden.

Nordisk alternativ til Dropbox
Det er ikke uten grunn at de tidligere har blitt kalt Nordens største Dropbox-rival. Her kan du lagre backup fra PC, Mac og Android-enheter (gjelder foreløpig ikke iOS, men du har tilgang til dem via en egen app), og ha tilgang til det så og si hvor som helst så lenge du har internett-tilgang.

Jottacloud tar backup av enheten din, og hvis du har en ekstern harddisk koblet til maskinen din som har backup kan den også ta backup av backupen din.

Lagres i Oslo
Dette kan du forresten velge om du vil skal skje automatisk, eller ved bestemte tidspunkt. Du kan også enkelt dele filer via URL’er, og alle filtyper støttes, blant flere ting som Jottacloud tilbyr.

Dessuten lagres informasjonen i Oslo, Norge, et av landene i verden med strengeste personvern, og i et datasenter som beskytter mot alt fra uvedkomne inntrengere, til oversvømmelse, brann og strømbrudd.

Redd bryllupsbildene før det er for sent
Hvis du ikke har en ekstern harddisk liggende hjemme hos deg, vil dette kanskje være en av de beste og enkleste alternativene du får, for ikke å snakke om rimeligste.

Jottacloud har i sammenheng med navn og profilbytte også redesignet nettsiden deres, samtidig som de har sluppet apper for støttede enheter. Å redde bryllupsbildene og jobbdokumentene fra uforutsigbar og mulig harddiskdød burde nå ikke være noe problem.

Hjemmesiden til Jottacloud

En kommentar om “Rimelig norsk backup i nettskyen

  1. Backup er viktig. Men det er pris og sikkerhet/kryptering også. Anbefaler Crashplan Plus, hvor du for $6 i måneden får uendelig lagring på inntil 10 maskiner. Har du kun én maskin er prisen $3.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com