Samsung Galaxy S III ble kåret til årets julegave

Smarttelefonen Samsung Galaxy S III ble mandag kveld kåret til årets julegave. Dermed blir det enklere for Julenissen å velge rett julegave til deg.

Det er åttende gang at fagbladet Elektronikkbransjen kårer årets julegaver. Prisene for årets julegaver ble delt ut under et arrangement på Radisson Blu Oslo Plaza hotell.

I år stemte 893 bransjefolk på 33 produkter i elleve kategorier. Disse var plukket ut av egne fagjuryer.

En egen hovedjury avgjorde hvilken av de elleve kategorivinnerne som er årets julegave, og valget falt på smarttelefonen fra Samsung.

Vil selge godt frem til jul 
– Det var bred enighet i hovedjuryen om at Galaxy S III er årets julegave. I kåringen er det lagt vekt på funksjon, at produktet tilfører markedet noe nytt, og ventet volum. Denne Android-telefonen har vært til salgs i Norge siden 29. mai, og hovedjuryen venter at den fortsatt vil selge godt frem til jul, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.

Nordmenn ønsker seg elektronikk
Og forbrukerelektronikk blir populært under juletreet i år, ifølge en undersøkelse Respons Analyse har gjort for Fagbladet Elektronikkbransjen.

Det er den mest populære gavekategorien hos menn, og blir slått kun av ønsket om reiser og opplevelser, og gavekort hos kvinner. 33 prosent av norske menn og 22 prosent av kvinner ønsker seg nemlig harde pakker.

Blant de som har ønsker seg dingser vil nesten en fjerdedel helst ha et nettbrett. Nest mest populært er mobiltelefon, mens kjøkkenprodukter inntar tredjeplassen. (Se vedlegg for hele undersøkelsen).

Rekordmange stemmer
Redaktør Sønsteng har ledet juryarbeidet sammen med kommunikasjonssjef Marte Ottemo i stiftelsen Elektronikkbransjen. Bransjeforeningen er utgiver av bladet, som startet med kåringen av årets julegaver i 2005.

– Et omfattende og grundig arbeid ligger bak kåringen, og det er aldri tidligere kommet inn så mange stemmer fra bransjens ansatte. Av de 6.300 som mottar vårt nyhetsbrev valgte hele 893 å avgi sin stemme. Resultatet herfra og stemmene i fagjuryene har telt like mye, sier Sønsteng.

Knuste Apple
Samsung Galaxy S III vant mobilkategorien med 47 poeng, foran Apple Iphone 5 (37 poeng) og Sony Xperia Acro S (16 poeng). Da hovedjuryen skulle velge årets hovedvinner, seilte smarttelefonen snart opp som favoritt.

– Et annet Samsung-produkt, nettbrettet Galaxy Note 10.1, og Wilfas Juicemaster var produktene som kom nærmest i hovedjuryen, sier Sønsteng.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com