Telenor tildelt nye mobilfrekvenser i India

Telenor er nå sikret frekvenser for å kunne fortsette å tilby mobiltjenester i seks telekomsirkler i India. Telenors totale bud i auksjonen var på 4,2 milliarder kroner.

Av dette skal 33 prosent betales i første avdrag.

Det indiske telekommunikasjonsdepartementet har informert Telenor om at selskapet er tildelt 5 MHz frekvenser i Andhra Pradesh, Uttar Pradesh Øst, Uttar Pradesh Vest, Bihar, Gujarat og Maharashtra.

Enormt potensial
Med et totalt innbyggerantall på om lag 600 millioner og en mobilpenetrasjon på nesten 40 prosent representerer disse områdene en sterk vekstmulighet for Telenor.

Alle Uninors verdier i disse områdene, inkludert kunder, ansatte, partnere og infrastruktur vil nå bli sømløst overført til det nye selskapet og tjenestene vil fortsette uten forstyrrelser.

Endelig avklaring av den usikre situasjonen
– Jeg er glad for at vi nå har sikret de nødvendige frekvensene for å tilby mobiltjenester i India, siden en fortsatt tilstedeværelse er viktig for Telenors vekststrategi. Siden Telenor startet opp i India har vi bevist at vi har den industrielle kompetansen til å etablere en kostnadseffektiv og konkurransedyktig mobiloperasjon med en betydelig kundebase. De nye lisensene innebærer en avklaring av den usikre situasjonen våre kunder, operatører og partnere har vært gjennom. Vi ser nå fram til et mer forutsigbart og stabilt regulatorisk miljø, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Har allerede en sterk posisjon
– I dag har vi vunnet frekvenser i seks av de mest folkerike sirklene i India. Dette er også områder der vi allerede har en sterk posisjon og hvor vi ser det største potensialet for fortsatt vekst og lønnsomhet. Alle disse sirklene er allerede på god vei til å levere på de finansielle målene om å gå i balanse i 2013, sier Sigve Brekke, konserndirektør og leder av Telenors asiatiske virksomheter.

– De ti månedene med usikkerhet etter lisenskanselleringene har satt organisasjonens evne til å opprettholde fokus, vekst og talent på prøve. Ved å bestå den testen på en god måte har et sterkere, tryggere og mer kompetent team nå vunnet tilbake retten til å fortsette. Vi har brakt konkurranse og prisvennlighet til det indiske mobilmarkedet, og jeg lover at vi skal fortsette å gjøre det også i fremtiden, sier Sigve Brekke.

Fikk alt de søkte på
Telenor vil fortsette prosessen med å overføre de forretningsmessige verdiene fra Uninor til det nye selskapet på en problemfri måte for selskapets gjenværende 34 millioner kunder (tall fra TRAI).

Telenor fikk ikke nye lisenser i Mumbai, Kolkata og Vest Bengal.

I disse sirklene vil driften opphøre i henhold til indiske lover og reguleringer.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com