TEST: En lydkraftig parabol til mobilen din

Er det en liten parabol? Er det en bakebolle? Eller er det rett og slett en genial telefonkonferanse-løsning? Vi tester Clingo Parabolic Sound Sphere.

Denne dingsen selges som en passiv audio-forsterker. I praksis er det en bolle med en universalholder i midten bestående av en klebrig flate.

Setter du telefonen din på flaten, så reflekteres all lyd fra telefonens innebygde høytaler i bollen og lyden forsterkes, en enkel og eldgammel teknikk.

Produktet selges med fokus på musikk og video, men lyden blir jo ikke noe bedre av denne løsningen, bare sterkere. Så resultatet blir i praksis like dårlig lyd, bare høyere volum.

Konferanseløsning
Der denne parabol-lignende saken derimot stråler, er som en konferanseløsning. Vi testet denne til telefonmøter og Facetime, og det fungerer helt utmerket. Tale er en såpass skarp lyd at den reflekteres svært bra. Mikrofonen ser også ut til å fange opp mer lyd når telefonen er plassert inne i «parabolen».

Dette fungerer rett og slett bedre enn andre konferansetelefon-løsninger vi har testet til mobiltelefoner… og det helt uten bruk av strøm eller fancy teknologi.

Dingsen koster under 150 kroner og anbefales på det varmeste hvis du bruker mobiltelefonen mye på høytalende.

Konklusjon
Denne selges med fokus på musikk og video. Til det synes vi den fungerer svært dårlig. Derimot fungerer den fantastisk bra som en konferanseløsning. For kun det formålet ville terningen landet på full score.

Positivt 🙂

  • Trenger ikke strøm
  • Fungerer til alle mobiltelefoner
  • Veldig bra som konferanseløsning

Negativt 🙁

  • Dårlig til musikk
  • To løse deler
  • Litt stor

En kommentar om “TEST: En lydkraftig parabol til mobilen din

Legg igjen en kommentar