Smarttelefoner gir eksplosiv vekst i internettrafikk

Altibox rapporterer om 38-prosents økning i internettbruk per kunde per år. Smarttelefoner og nettbrett drar opp trafikken, og nå bygger de ut nettet.

Altibox bygger nå et kjernenett fra Kristiansand til Trondheim for å bedre nettleveransene.

I vår ble Altibox ferdig med utbyggingen av en fiberring i Sør-Norge. Nå er planen klar for en tilsvarende ring i Midt-Norge, og koblet sammen vil de to ringene gi nettleverandørens kjernenett en kapasitet på åtte terrabits per sekund.

Fiberringen i Midt-Norge vil være klar i løpet av neste år.

Vil gi et mere stabilt nett
− Nylige målinger viser at nettet vårt i dag transporterer mer enn 160 petabytes per uke. En petabyte er ett tusen terrabytes. En terrabyte er ett tusen gigabytes. Vi har en sterk kundevekst, og kundene våre bruker nettet mer, sier Tore Kristoffersen, teknologidirektør i Altibox.

− For å sikre kvalitet og ytelse på sikt, utvider vi nå vårt sørlige DWDM-nett (bølgelengdemultipeksingsnett) opp til og med Trondheim. Dette vil gi en stabil og robust kjernenettstruktur som har kapasitet til flere kunder og flere nye tjenester, legger han til.

Trenden kommer til å fortsette
Huawei leverer teknologien bak det nye kjernenettet, som består av et optisk bølgelengdesystem samt optisk bølgelengdeswitching.

I 2010 økte total trafikk i Altibox sørlige nett med 87 prosent.

Denne trenden vil ikke avta i nærmeste framtid, tror Kristoffersen.

Smartmobiler og nettbrett øker trafikken
− Vi ser en eksplosiv vekst i bruken av håndholdte enheter som smarttelefoner og nettbrett. Terskelen for å sjekke en video på Youtube eller laste ned bilde du har fått tilsendt fra en venn er mye lavere nå enn når du måtte først logge deg på en datamaskin, sier han.

− I tillegg er det mange flere enheter som er tilkoblet nettet per individ nå enn tidligere. Våre egne tjenester bidrar også til å øke internettrafikken, legger teknologidirektøren til.

En kommentar om “Smarttelefoner gir eksplosiv vekst i internettrafikk

Legg igjen en kommentar