Vant dansk pris for norskutviklet mobil-app

Eniro Danmark er kåret til ”Årets virksomhet” under Mobil Awards 2012 for sin mobile app, Krak. Løsningen er norskutviklet og brukes daglig av 750.000 dansker.

Krak er danskenes svar på Gule Sider og har samme teknologiske plattform. Appen er utviklet i Norge og brukes nå over hele Norden.

Eniro har de siste årene satset kraftig på mobile tjenester. Lokalt søk i de mobile kanalene blir stadig viktigere og dette er høyt prioritert i utviklingen av nye produkter.

De mobile inntektene er forventet å fordobles i 2012 sammenlignet med året før.

Utviklet i Oslo
Eniro Norge har som det første katalogselskapet i verden avviklet sin papirkatalog av Gule Sider og satser nå fullt og helt digitalt.

Parallelt med denne omleggingen er det bygget opp et stort utviklermiljø i Oslo.

–Prisen som ”Årets danske virksomhet” innen det mobile segmentet er til stor inspirasjon for oss. Samtidig er det en annerkjennelse til vårt utviklermiljø i Oslo som har laget den nye appen som både Krak og Gule Sider bruker. Dette viser at vi ligger langt fremme og er et heldigitalt selskap, sier Håvard Atle Skaug, leder Gule Sider Norge.

Lokale søk i ny app
Eniro lanserte i september en ny app for iPhone og Android. Appen har blitt en suksess i hele det nordiske markedet med mer enn 1 million nedlastninger siden lanseringen.

Den mobile tjenesten har et helt nytt grensesnitt for brukerne som tar utgangspunkt i hvor folk befinner seg. Eniros nye mobilapp gir muligheter for å søke produkter, tjenester, bedrifter og privatpersoner.

Appen har også Facebook-­integrasjon.

Brukes av 400.000 nordmenn ukentlig
I følge iTunes er Gule Sider-­appen i Norge den femte mest nedlastede gratis-­app og av norskutviklede apper er det bare Wordfeud som er mer populær.

Siden lanseringen i 2009 har bruken av smarttelefoner og nettbrett vært i kraftig vekst, og den nye versjonen er utviklet for å være best mulig tilpasset brukeratferden til de over 400.000 nordmenn som bruker appen ukentlig.

Økt med 60 prosent
-­ Siden andre kvartal i 2011 har bruken av appen i Norge vokst med 60 prosent og det er et godt eksempel på at nordmenns bruk av mobilt medieinnhold er inne i en kraftig vekstperiode. Vi har vært veldig fornøyd med Gule Sider-­appens popularitet siden lanseringen i 2009, men det er naturlig å oppdatere den ettersom folks brukeratferd har endret seg, sier Skaug.

Fakta

  • Mobile Awards 2012 er den tredje kåringen av dette slag i Danmark og prisen deles ut av Magasinet Mobil.
  • Juryen fremhever spesielt tiltakene Eniro har gjort i sine mobilapp og sier følgende: ”Årets danske virksomhet med fokus på mobil i 2012 går til et firma som hele tiden oppdaterer sitt produkt med gode funksjoner som utnytter de mobile flatene slik at det gir glede i hverdagen til sine 750 000 brukere.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com