TEST: Nettbrettet du kan ringe og tegne med

Samsung Note II er en krysning mellom et tradisjonelt nettbrett og mobil, men det er nettopp det som gjør den så utrolig bra. Dette er drømmedingsen du lett blir hekta på. Vi gir den seks på testterningen.

Så har jeg fått Samsung Galaxy Note II i hus. Jeg må nok innrømme at skepsisen var stor til en telefon som med 5,5 tommer super AMOLED-berøringsskjerm.

I tillegg hadde den noe så tvilsomt som en penn. Den satte jo i gang en diskusjon i redaksjonen om dette er et nettbrett eller telefon. Og svaret er at det er begge deler.

Utseendemessig er den en forvokst Galaxy S3. Et design som jeg liker. Telefonen er utstyrt med Android  4.1, en fire kjerner prosessor og alle kommunikasjonsformer (mangler 4G)som kan forventes en toppspesifisert moderne smarttelefon. I bruk er den som rask og smidig.

Etter noe timers bruk forsvant problemet med størrelsen, det ble mer uforståelig hvordan det gikk an å ha mindre skjerm. Dette har jo vært et tilbakevennende problem helt siden jeg startet med fire tommer skjerm. Telefonen er for stor og etter noen timer er den akkurat passe. Hvor skal dette ende?

Så var det pennen som jeg også var skeptisk til. Samsung har her introdusert en penn som utvider og forenkler bruken av berøringsskjermen. Sammen med nye tilpassede apper letter pennen oversikt over planer og mail på direkten. Ved å sveipe over postene kommer det frem et vindu med kjerneinformasjon.

På notatsiden er den utstyrt med den mest effektive håndskriftgjenkjenningen jeg har opplevd. Og for å sikre at pennen ikke legges igjen «overalt» merker S pen keeper om du går for langt uten at pennen er parkert. Denne utviklingen skal bli moro å følge.

Note II har et 8 megapiksel kamera med blits og autofokus, frontkamera er på 1,9MP.

Fotoappen er utstyrt med alle de funksjonene som er i dag som f.eks. panorama, bust osv.

Mediaavpilling er av god Samsung-kvalitet og den store skjermen gir den et ekstra boost.

Konklusjon

Galaxy Note II er spekket med fiffige løsninger, men det vil nok lønne seg å sette av noen timer for å orientere seg i mulighetene. Det er ikke alt som er helt intuitivt. Et kjempebra verktøy for businessbrukeren. Så har du ca. 4.500 kroner, store lommer og store hender er dette drømmetelefonen – eller nettbrett – om du vil.

Pluss 🙂

  • Knallbra skjerm
  • Batterikapasitet
  • Pennen med de utvidede funksjonene

Minus 🙁

  • Mangler 4G
  • Mangler kameraknapp
  • Krevende oppsett med alle funksjonene

Legg igjen en kommentar