TEST: Huaweis forsinkede flaggskip

Nesten ni måneder etter at Huawei lanserte toppmodellen Ascend D Quad på Mobile World Congress har den nå endelig havnet på vår testbenk.

Da Huawei lanserte denne var den spesifikasjonsmessig et beist av de sjeldne. Idag er den derimot bare en av mange… forskjellen mellom denne og de fleste andre kraftkarene er prisen.

Med sin firekjerners motor, 4,5 tommer skjerm, 1GB RAM, 8Mpx kamera, 8GB intern lagring og plass for MicroSD minnekort er det ikke maskinvaren det skorter på.

Designmessig har også Huawei tatt steget opp en divisjon. Telefonen er blant de absolutt tynneste, ser diskret men pen ut og ligger svært godt i hånda til tross for størrelsen. Den føles generelt endel bedre i hånda enn de fleste av konkurrentene.

Likevel har vi noen ting å utsette på denne blodtrimmede kineseren, og det går stort sett på programvaren. Huawei har lagt seg på en linje der tilpasningene rundt Android er minimale, og det er bra. Hadde det bare betydd at vi fikk siste versjon av operativsystemet… men det gjør vi altså ikke. Mens nesten alle konkurentene nå har kommet seg opp på nest siste versjon av Android, så er det fortsatt Android 4.0 som snurrer rundt på denne modellen.

Skal vi basere oss på tidligere erfaringer fra Huawei så vil den trolig aldri se noen nyere versjon heller.

For en businessbruker betyr dette for eksempel at de må slite med en en litt svakt utrustet Exchange klient, at man ikke får Google sine ytelsesoptimaliseringer og at man ikke vil få den mer og mer nyttige Google Nå funksjonen.

Konklusjon
Huawei er kjent for å lage relativt gode og billige telefoner, men denne gangen føler vi rett og slett at telefonen ikke er billig nok. Den går rett i strupen på LG Optimus 4X HD, og det slaget taper den både på pris og spesifikasjoner.
Pluss 🙂

  • Bra byggkvalitet
  • Aggresivt priset
  • Rask maskinvare

Negativt 🙁

  • Litt svakt kamera
  • Gammel Android versjon
  • Svak Exchange klient

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com