Kan Samsung hamle opp med iPhone i desember?

iPhone 5 vil selge mest i desember. Men Samsung og Nokia kan imidlertid overraske, hevder salgsdirektør Kristian Renaas  i NetCom.

– iPhone 5 blir årets juleslager. Salgsoversikten vår for november viser at telefonen er den suverent mest solgte hos oss. Slik blir det nok i desember også, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom.

Et ikon
Han mener at grunnen til iPhones popularitet er like enkel som genial.

– Apple foredler og fornyer iPhone, men aldri mer enn at folk enkelt kjenner den igjen. Dermed er iPhone i ferd med å bli et ikon i et marked med uendelig mange mobiltelefoner. Vi kan trekke paralleller til bilbransjen med VWs mellomklassebil Golf. Veldig mange kjenner igjen en Golf uavhengig av om den er laget på 80-tallet eller i 2012, sier Renaas.

Kjempecomeback
Renaas har også tro på en annen mobiltelefon i desember.

– Samsung Galaxy Note II er en veldig stor mobil, eller et veldig lite nettbrett. Det liker tydeligvis mange nordmenn. Note II gikk rett inn på sjuende plass på topp ti-listen vår i oktober, og knep sjetteplassen i november. Jeg tror den gamle kjempen kan overraske i desember, sier Renaas.

Våkner Nokia til liv?
Nokias mye omtalte Lumia 920 er foreløpig ikke på NetComs salgsoversikt. Men blir den en juleslager?

– Nokia Lumia 920 er en praktfull maskin for den teknofile med Microsofts nye operativsystem, trådløs lading og 4G på norske frekvenser. Jeg tror julen kommer i tidligste laget for Nokia. Men Lumia 920 blir neste års store comeback kid, sier Renaas.

 

Legg igjen en kommentar