Åpner opp for 4G-telefoner i mobilnettet

Under en pressemiddag på mandag røpet Telenors konsernsjef JonFredrik Baksaas at de hadde noe nytt på gang med 4G. I dag sier Telenor Norge-sjef Berit Svendsen at du kan bruke 4G-mobiltelefoner i 4G-nettet.

Telenors 4G-nett er dermed ikke lenger bare for surfing på PC og nettbrett.

Det finnes allerede flere og det kommer stadig nye mobiltelefoner på markedet, som lar deg surfe lynraskt i Telenors 4G-nett.
Tale på 3G – data på 4G
– 4G er data. Men, allerede fra i dag åpner vi for både tale og nettsurfing for alle med 4G-mobiltelefoner i Telenors nett. Det er gjort mulig ved å innføre en løsning som gir kundene våre tale på 3G, mens du surfer på Internett med mobiltelefonen i 4G-nettet. Når samtalen er ferdig går du automatisk tilbake til 4G-nettet og kan fortsette surfingen uten at datasesjonen er stoppet. Vi er først i Norge med denne løsningen, sier Telenor Norges administrerende direktør, Berit Svendsen.Årets julegave?
Telenors 4G-eventyr (fjerde generasjons mobilnett) i Norge startet for to måneder siden, da 11 byer og tettsteder fikk 4G-dekning. Etter åpningen har utbyggingen fortsatt i raskt tempo, og før jul får enda flere nordmenn 4G fraTelenor.Da åpner Telenor 4G-nett i Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Skien, Porsgrunn og Kristiansand.På nyåret åpner Telenor også for 4G i Tromsø – og utbyggingsløpet fortsetter med et ambisiøst tempo.

– Kundene våre har siden 4G-lanseringen i oktober etterspurt å kunne surfe lynraskt med 4G også med mobilen. Dette har vi jobbet hardt for å løse, og det er derfor med stor glede vi nå kan tilby surfing og prating også på 4G-nettet. Årets julegave – spør du meg, sier Svendsen.

Offensiv mobilutbygging
Telenor gjennomfører en rimelig heftig utbygging og oppdatering av mobilnettet i Norge, en operasjon som er planlagt ferdigstilt innen utgangen av 2015. I tillegg til utbyggingen av 4G over hele landet, gjennomfører Telenorogså en høyintensiv utbygging av 3G-nettet.

– 90 prosent av Telenors mobilkunder har 3G-dekning der de bor, og den videre utbyggingen vil sikre en dekning på hele 95 prosent. Innen utgangen av 2015 skal dessuten 9 av 10 nordmenn også kunne gjøre bruk av 4G fra Telenor, sier Berit Svendsen.

Fakta

  • 4G gir økt kapasitet og hastighet.
  • 4G-nettet er et mobilt datanett som gjør at du kan surfe med inntil 10 ganger raskere hastighet enn på vanlig mobilnett.
  • Hastigheter inntil 40 Mbit/s.
  • Se HD video både på PC, nettbrett og mobiltelefon.
  • For å få 4G må du ha en 4G-mobil og et 4G SIM-kort.
  • Apples iPhone 5 har pr. i dag ikke støtte for Telenors 4G-nett. Telenor jobber med hvordan iPhone 5 og andre 4G-prodkuter fra Apple skal få full 4G-funksjonalitet i Telenors 4G-nett.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com