Fjernstyr hjemmet ditt med mobiltelefonen

Hjemme har vi sikret hjemmet vårt med Securitas Direct. Som en førjulsgave bestilte vi nylig noen såkalte Smart Plug’s som vi kan styre fra mobilen.

Husalarm er flotte greier. En veldig god måte å sikre et hus fullt av kjære dippedutter, både for innbrudd og varsling ved evenuell brann.

Etter å ha vegret meg mot alarm i mange år, gikk vi ifjor til innkjøp av alarm da vi skulle bort i jula og ikke likte tanken på et tomt hus hele julen.

Valget falt mer eller mindre tilfeldig på Securitas Direct… eller OK, jeg skal innrømme det. Valget falt på Securitas Direct fordi deres alarm-dingser fra Verisure så penest ut. Jo, det er viktig!

Etter å ha hatt Verisure fra Securitas Direct nesten ett år, lanserte de en app for fjernstyring av alarmen. Dette var en velsignelse for oss, for vi glemmer nesten alltid å slå på alarmen når vi går ut av huset. Jeg bruker stort sett Android telefoner, og Securitas Direct har til og med laget en fin widget som jeg har på hjemskjermen min. Denne forteller meg om huset er sikret eller ikke.

Ser jeg at huset ikke er sikret kan jeg bare trykke på widgeten og taste koden min, vips, huset er sikret.

Jeg kan også se logg på når sist noen slo alarmen av eller på. Jeg kan til og med se hvem som gjorde det. Jeg kan altså potensielt ha full kontroll på om tenåringsdatteren (hvis jeg hadde hatt en) faktisk gikk rett hjem etter skolen eller ikke.

Smart Plug
Nå har også Verisure lansert noe de kaller Smart Plug. Det er rett og slett en god gammeldags dings du plugger i stikk-kontakten som slår av og på strømmen til hva du enn kobler til den.

…selvfølgelig med en litt ny vri. Fra profilen din på «Min Side» hos Securitas Direct kan du stille inn av og på tidspunkter, om strømmen skal slåes på ved solnedgang eller om strømmen skal slåes av/på når alarmen blir aktivert eller deaktivert.

I tillegg kan du selvfølgelig fjernstyre alle Smart Plug’ene du måtte kjøpe fra app’en også. Som du ser av bildet over, har jeg to plugger plassert i huset. Jeg mistenker at vi kommer til å kjøpe flere etterhvert.

Det finnes mange smarthus løsninger der ute og denne er til sammenligning ganske funksjonsfattig, men til gjengjeld er brukervennligheten noe av det beste jeg har sett.

Dette er uten tvil fremtiden for alarm-selskapene, fjernstyring av hjemmet via mobile enheter.

2 kommentarer om “Fjernstyr hjemmet ditt med mobiltelefonen

  1. Eneste problemet er at Securitas har en ELENDIG kundeservice.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com