TEST: En vanntett businesstelefon med 4G

Sony Xperia V er Sony sitt tredje forsøk på en vanntett telefon etter bruddet med Ericsson. Det er blitt mer synlig at Sony redefinerer Xperia serien.

Her får du ikke bare en lekkert utformet telefon og et pent grensesnitt, men også en vanntett telefon med gode ytelser og ikke minst, 4G(LTE).

Ved første øyekast skulle man ikke tro telefonen var vanntett, for den er tynn og lekker. Dette er en skikkelig fritidstelefon som ser ut og fungerer som en business-telefon. Med denne telefonen kan du trygt ta den viktige samtalen i skisporet uten å være redd får å miste telefonen i snøen.

Maskinvare-spesifikasjonene er sånn midt på treet med noen hederlige unntak. Prisen ligger sånn rett over fire tusen på de fleste nettbutikkene.

Svimlende hastigheter med 4G (LTE)
Dette er en av svært få telefoner på markedet som har 4G(LTE). Det er fortsatt begrenset hvor du får 4G dekning, men der du får det, er hastighetene som oftest helt formidable. Med denne telefonen har vi målt nedlastingshastigheter fra 10Mbps til over 40Mbps.

Suveren lyd og kamera
Sony har inkludert egne lyddrivere som gjør at lyden som kommer ut av hodetelefonutgangen er i ypperste klasse.

Kameraet er på 13 megapixler, men er som standard stilt til 9 megapixler for å kunne ta 16:9 format bilder. Kameraet er veldig bra, kanskje det beste vi har prøvd på en mobiltelefon. Sony har også her med godt hell lagt inn sin egen kameraprogramvare.

Konklusjon
Telefonen støtter jo som kjent 4G, men jeg opplever veldig ofte at den har litt dårlig dekning på 4G og dermed hopper ned på 3G istedet, selv sentralt i Oslo sentrum. Dette vil sikkert bedres etterhvert som Telenor bygger ut 4G nettet.

Vi skulle gjerne sett at Sony hadde puttet 16GB internminne i denne telefonen istedet for 8GB og levert den med Android Jelly Bean, da hadde den vært tilnærmet perfekt.

Pluss 🙂

  • Vanntett
  • Meget bra lyd
  • Meget bra kamera

Minus 🙁

  • Lite internminne
  • Gammel Android versjon
  • 4G bruker mye strøm

2 kommentarer om “TEST: En vanntett businesstelefon med 4G

Legg igjen en kommentar