Rekordhøy nedlasting av mobilapper

I Norge og internasjonalt har det vært en rekordstor nedlastning av apper til smarttelefoner. En av fjorårets mest populære julegaver var smarttelefoner og nettbrett.

Elkjøp alene melder om salg av hele 50 000 smarttelefoner og 36 000 nettbrett i desember.

I tidsrommet mellom julaften og midten av januar lastes det hvert år ned mengder av apper som kan fylle de nye smarttelefonene og nettbrettene med innhold og funksjonalitet.

40 milliarder apper via Apple
I en pressemelding annonserte Apple nylig at det siden ankomsten av iPhone i 2007 er blitt lastet ned over 40 milliarder apper til iOS-enheter.

Om lag 20 milliarder av disse nedlastingene skjedde bare i fjor.

På verdensbasis er det i dag over 775 000 apper tilgjengelig for iPhone, iPad og iPod-touch. Dette tilsvarer opp mot 6 app-nedlastinger per person i live på jordkloden i dag.

Tydelig trend
August Z. Flatby, daglig leder i app-utviklingsfirmaet Shortcut ser en tydelig trend i nedlastinger av apper rundt juletider:

Helt siden vi startet med apputvikling i 2008, har vi sett at det i tiden rundt jul er en markant økning i antall nedlastinger av apper. I 2012 var det MatPrat og RuterReise som gikk av med seieren over våre mest nedlastede apper. Begge hadde en økning på over 25 prosent i desember mot årets 11 andre måneder, sier han.

Tror 2013 blir et spennende år
– I lys av den eksplosjonsartede økningen i app-nedlastinger på verdensbasis i fjor, blir 2013 et utrolig spennende år for oss som jobber innen i apputvikling. Vi ser at flere og flere benytter apper som internverktøy i bedriftssammenheng, og såkalte B2E (Business to Emloyee) apper ser ut til å bli årets vinner innen vår bransje, spår August Z. Flatby.

Legg igjen en kommentar