Splitter datasikkerhetsselskapet Norman

Det norske IT-sikkerhetsselskapet Norman deles i to selvstendige selskap. Splittingen skal bidra til å styrke selskapets posisjon i et voksende marked.

Normans produkter og kundemasse innenfor SMB-segmentet samles i selskapet Norman Safeground AS.

Normans produktportefølje tilpasset kunder som etterspør de mest avanserte tekniske sikkerhetsløsningene, spinnes ut og samles i selskapet Norman NG AS.

Vil skjerpe
– Norman AS har vært og er en ledende utvikler og pionér innenfor IT-sikkerhet og er Norges eneste rendyrkede IT-sikkerhetsselskap. Gjennom å splitte selskapet i to vil vi skjerpe fokuset på å gi to helt forskjellige kundesegment akkurat de produktene og den servicen de etterspør. Dette vil gi oss et konkurransefortrinn, sier administrerende direktør Stein Surlien (bildet) i Norman AS .

Er i 180 land
Norman Safeground AS har kunder i over 180 land og genererer per i dag størstedelen av Normans inntekter.

I fjerde kvartal i fjor ble det lansert to nye versjoner av Normans flaggskipprodukt, Norman Security Suite 10 og Norman Endpoint Protection 9.1, rettet mot kundene i Norman Safeground AS.

Lundgreen blir sjef
– Det er et solid selskap som nå vil kunne konsentrere seg fullt og helt om å gi kundene en service de ikke finner hos våre konkurrenter. Det vet vi er viktig for kundene, og det vil bidra til at vi vil øke vår markedsandel, sier Surlien.

Øyvind Lundgreen er ansatt som administrerende direktør i Norman Safeground AS.

Stor også på analyse
Norman NG AS er ledende innenfor løsninger for avansert analyse og identifisering av ukjente trusler.

Analyseselskapene Gartner og Frost & Sullivan rangerte i fjor Norman NG AS blant topp 10 leverandører å følge med på. Blant annet har selskapet utviklet en verdensledende teknologi innen industrielle styringssystem, såkalte Scada-system.

Det er bygget opp en sterk organisasjon, både i USA med hovedkontor i San Diego og Europa med hovedkontor i Oslo. Produktporteføljen som ligger under Norman NG hadde en vekst på 50 prosent i 2012.

 Foto: Oracle

Legg igjen en kommentar