TEST: Nokias toppmodell i budsjettklassen

Nokia Lumia 820 er kanskje budsjett-versjonen av toppmodellen, men for mange vil den antagelig være et bedre alternativ.

Lumia 820 kommer i fargene svart, rød, hvit og gul til en veiledende pris på 3.900 kroner inklusive mva.

Den mest synlige funksjonen til Lumia 820 er at man kan bytte ut dekselet slik at telefonen kan få et helt annet uttrykk. Dekslene har også forskjelig funksjonalitet. De enkleste kommer i farget polykarbonat, mens andre deksler gir støtte for trådløs lading eller gjør telefonen mer robust.

Skjermen er i praksis den samme som vi så på Nokia Lumia 900, en litt lavoppløst 4,3 tommer, men likevel en svært god skjerm med meget skarpe farger og god dybde.

Telefonen kommer kun med 8GB internminne, men har støtte for minnekort.

Høyt fokus på foto
Denne telefonen har ikke Nokia PureView teknologi, men har likevel et meget kompetent 8mpx kamera med Carl Zeis opptikk. Nokia har også lagt mye vekt på funksjonalitet.

Med funksjonen kalt SmartFoto tar kameraet automatisk fem bilder i ett, deretter kan du manuelt velge de beste ansiktsuttrykkene på hver person og sette disse sammen til ett bilde. Cinemagraph er en GIF-lignende animasjon, der du kan spille inn en kort sekvens og deretter velge hvilke deler av bildet som skal stå stille, og hvilke som skal bevege seg. Artig sak, men vi er usikre på nytteverdien.

Windows Phone for business
Windows Phone 8 gir mye morro, men er først og fremst en plattform for business. Med sin unike Sharepoint, Skydrive, Exchange og Office 365 integrasjon er dette business-plattformen fremfor noen.

Konklusjon
Lumia 820 er litt mindre enn sin storebror på alle områder, men det gjør også at det er en telefon som ligger svært godt i hånden. Takket være Nokia Kjør og Nokia Maps er dette kanskje den beste Windows Phone på markedet idag hvis du ikke vil ha et stort monster som Lumia 920. Dog er den litt dyr til å være en «billig modell».

Pluss 🙂

  • 4G støtte
  • Bra kamera programvare
  • Mulighet til å personligjøre med deksler

Minus 🙁

  • Lavoppløst skjerm
  • Deksler er nesten umulig å ta av
  • Windows Phone er fortsatt litt umodent

4 kommentarer om “TEST: Nokias toppmodell i budsjettklassen

  1. Etter hva jeg forstår så har denne også den samme «handskevennlige» skjermteknologien…som er kjekk for oss i kalde nord.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com