TEST: HTC 8S er en bra og billig Windowstelefon

HTC 8S er billigutgaven med litt mindre og litt mer. Dette er det beste valget for en billig Windowstelefon.

Jeg har tidligere testet Windows flaggskipet til HTC, HTC 8X. Nå er det billigutgaven HTC 8S som står for tur.

Designmessig føler jeg at jeg har sett den før, selve telefonen er av god HTC kvalitet. Den første utfordringen er å finne en plass for SIM-kortet. Et søk på nettet ga svaret: trykk ned og skli ut den nederste delen av bakdekselet. Deres kreativitet når det gjelder plassering av SIM kort og adkomsten er beundringsverdig.

En rask titt i prislista avslører at HTC 8S er litt over halve prisen for en 8X (ca. 2300 kroner) så hva kan jeg forvente meg? Halvparten, å nei mye mer. 8S er utstyrt med en 800×480 piksler fire tommer skjerm som gir klare gode bilder og med en 1GHz tokjerne prosessor er responsen meget god.

Kameraet i HTC 8S er tydelig av den litt billige sorten. Oppløsningen er på 5 MP og er utstyrt med autofokus og LED blits. Egen utløserknapp er noe jeg setter utrolig pris på. HTC 8S har bare et kamera og for en som har gjort seg avhengig av videosamtaler med venner, barn og barnebarn er dette et stort savn.

Video kan tas opp i 720p, dette er stort sett nok for «mobilvideo».

Som alle HTC telefoner er HTC 8S utstyrt med Beats audio. Dette er det ikke lett å bli klok på. Er det bare en equalizer som hever de nedre og øvre tonene? Ikke vet jeg men det låter fint for en med kruttslam i ørene.

Tilbake til bakdekselet, når det er fjernet ser jeg at det er plass til et microSD kort noe jeg savnet på HTC 8X.

Konklusjon

HTC 8S er en liten hendig og billig Windowstelefon. At telefonen er billig merkes mest med et gammelmodig kamera uten frontkamera. Telefonen er av god kvalitet med god kapasitet på batteriet. Det beste valget for en billig Windowstelefon.

Terning_4_Mobizmag.noPluss 🙂

  • Har plass til mikroSD kort
  • Billig
  • Har alle elementære Windows Phone 8 funksjoner

 Minus 🙁

  • Mangler frontkamera
  • Kamera er gammeldags
  • Skjermen er middelmådig

Foto: Fredrik Heggelund

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com