Altibox klar for heftig Netflix-streaming

Ved å bli såkalt Open Connect-partner, blir Altibox direkte koblet til Netflix for mer effektiv nettverksadministrasjon og levering av Netflix TV-programmer og filmer til sine mer enn 300.000 internettkunder.

− Som Open Connect-partner kan vi bringe Netflix-tjenesten så nær våre internett-kunder som mulig, og vi eliminerer eventuelle flaskehalser i nettverket som kan påvirke brukeropplevelsen, sier Tore Kristoffersen, teknologidirektør i Altibox.

− Vi har plassert Netflix-servere hos oss ​​i Stavanger hvor vi mellomlagrer de mest sette tv-programmene og filmene rett på nettverket vårt. Dette betyr at våre kunder får en best mulig opplevelse og strømmer utelukkende over fiber, legger Kristoffersen til.

Krever stabilt nett
− Den beste opplevelsen av vårt produkt krever stabil og rask bredbåndstilgang. Nettopp derfor er vi så glade for samarbeidet vårt med Altibox, sier Joris Evers, kommunikasjonsdirektør for Netflix.

− Netflix er verdens ledende innen internett-tv-nettverk. Våre medlemmer i Norge og resten av Skandinavia strømmer millioner av timer med tv-programmer og filmer fra Netflix hver uke. Ledende internettleverandører som Altibox har inngått samarbeid med Netflix for å gi høyest mulig kvalitet på Netflix-opplevelsen til sine kunder, inkludert den nye Netflix Super HD-formatet som gir et enda bedre bilde på 1080p HDTV, legger Evers til.

Ingen konkurrent
Netflix publiserer hver måned en liste over hvilke norske internettleverandører som leverer den beste tjenesten for Netflix-kunder. I desember tronet Altibox øverst.

Kommunikasjonsdirektør Joris Evers i Netflix mener strømmetjenester er framtidens tv, og at norske internettleverandører allerede i dag må begynne å forberede sine nett for framtiden.

− Altibox plassering øverst vitner om et klart fokus på å levere en topp internettopplevelse til sine kunder, sier han.

Utfyller filmleietjeneste
Produktdirektør i Altibox, Øyvind Lundbakk, ønsker Netflix velkommen.

− Mange spør oss om ikke Netflix vil bli vår konkurrent da vi også leier ut film via våre dekodere. Svaret her er at vi har flere tusen titler som er mye nyere i vårt bibliotek, og at Netflix utfyller vår filmleietjeneste, forklarer han.

− Det viktigste her er at internett er vårt grunnprodukt. Fiberens enorme kapasitet skal gi våre kunder fleksibiliteten til å gjøre hva de vil med sin internettlinje. Og om de ønsker å bruke Netflix, så skal vi gjøre denne opplevelsen så god som mulig. Til syvende og sist er det kunden som bestemmer, legger Lundbakk til.

Kommer flere tjenester
Han tror som Evers at strømmetjenester vil kreve enda mer av nettet i tiden framover.

− Lineær tv vil stå fjellstøtt i lang tid fremover, men Netflix er bare den første av mange flere slike strømmetilbydere av video. Dette kommer til å drive opp belastningen i nettet, og med Norges ypperste tekniske miljø og råeste fiberlinjer er vi klare, sier produktdirektøren.

Legg igjen en kommentar