TEST: Smekker og bra Lenovo X1 Carbon

PC-en X1 Carbon fra Lenovo er noe mange businessfolk drømmer og sikler etter. Og det er ikke uten grunn. Den er en skjønnhet utenpå og men er en kvikking under karbonhuden.

X1 Carbon assosierer jeg med utforguttas hemmelige nye ski, men nei. Det er Lenovos smekreste Thinkpad og med smekker mener jeg letteste og tynneste. Den er kun 19 millimeter tykk med et stivt karbon chassiset og myk svarte overflate som gir et sofistikert/konservativt inntrykk.

Og den veier bare 1,36 kilo.

Som alltid er det et utall av varianter av ThinkPaden. Variasjonen gjelder prosessor, utstyrt minne og størrelsen på SSDen.

Felles for alle X1 Carbon er et suverent belyst tastatur med et enda bedre styreplate og den umiskjennelige røde styrepinnen. Skjermen er på 14 tommer og med en oppløsning på 1600 x 900.

Skjermen har vel aldri vært den sterkeste siden til ThinkPad. En snedig løsning når flere skal følge med på skjermen samtidig er at den kan legges flat med tastaturet.

I tillegg til å ha Wifi og Bluetooth er X1 Carbon utstyrt med 1 USB 2.0, 1 USB 3.0, og Mini Displayport. Antall USB porter kan i menge tilfeller være i minste laget, men dette er noe som går igjen i de fleste ultrabookene på grunn av plassen.

Test PCen var utstyrt med Windows 7. Dette var nok det mest riktige ettersom målgruppa, «den profesjonelle businessmannen» ikke tilhører den gruppa som hopper til nye versjoner av operativsystemer først. Prosessoren i ThinkPaden var en Intel Core i5 3427U 1.8-2.8 GHz, og utstyrt med 8 GB hukommelse og en 256 GB SSD var responsen meget kjapp selv ved krevende HD video redigering. Det virket nesten som om PCen gikk på tomgang ved surfing og andre dagligdagse oppgaver.

Behovet for raske bærbare blir bare større og større etterhvert som netthastigheten økes når vi er på reisefot. Med bedre dekning av 3G/4G og større bruk av automatiske og manuelle sky-tjenester øker kravet til prosessorkapasitet (hurtighet). Har jeg først blitt vant til rask respons er det ingen vei tilbake!

Konklusjon

ThinkPad X1 Carbon er en utpreget profesjonell ultrabook med noen små mangler. At den er utpreget profesjonell vises også på prisen som varierer fra 12.000 til 20.000 kroner avhengig av utstyrsnivå. Jeg ville uten tvil ha valgt «versting»-modellen.

P.S. Lenovo introduserer i disse dager X1 Carbon med berøringsskjerm. Det lover godt.

Terning_5_Mobizmag.noPluss 🙂

  • Godt bygget
  • Meget bra tastatur og styreplate
  • God batterikapasitet

Minus 🙁 

  • Gammeldags skjerm
  • Bare 2 USB (1 USB 2.0 og en 3.0)
  • Mangler Ethernet

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com