Ny milepæl for utskjelt nødnett-teknologi

Tetra-teknologien er utskjelt og har fått dårlige kritikker av norske nødetater som bruker den. På verdensbasis har to millioner TETRA-brukere valgt radioterminaler fra Motorola Solutions.

Selskapet mener milepælen bekrefter vekst for digital TETRA-teknologi over hele verden.

– Vi er stolte over at mer enn to millioner brukere i offentlig og privat sektor velger å bruke våre TETRA radioterminaler. For nød- og beredskapsmannskaper er radioterminalene den viktigste livlinjen for kommunikasjon i kritiske situasjoner, sier Tom Quirke, sjef for TETRA i Motorola Solutions.

Har gått raskere enn først antatt
Motorola Solutions kunngjorde før helgen at de har passert en ny milepæl med over to millioner leverte TETRA (Terrestial Trunked Radio) radioterminaler.

I løpet av de siste fire årene har selskapet levert en million terminaler, noe som er halvparten av tiden det tok å levere den første millionen terminaler. Dette bekrefter at TETRA-teknologien er i sterk vekst.

Hundre nye funksjoner
TETRA-teknologien er laget spesielt for kritisk kommunikasjon innen samfunnssikkerhet og beredskap. TETRA er førstevalget for nødkommunikasjon på verdensbasis og er under stadig utvikling. Motorola satser sterkt på innovasjon og teknologiutvikling i tett samarbeid med brukerne i nødetatene.

Over hundre nye funksjoner har blitt utviklet siden samarbeidet med brukerne begynte på slutten av 1990-tallet.

Vil forbedre datakapasiteten
– Innovasjon på dette området er drevet av to ufravikelige premisser. Det er hensynet til samfunnssikkerhet og sikkerhet for nødpersonell som hver dag setter livet på spill for å hjelpe andre. Kommunikasjon internt i nødetatene må være robust, brukervennlig, avlyttingssikker og fleksibel. Vårt fokus fremover er å forbedre datakapasitet i nødkommunikasjon gjennom TETRA Enhanced Data Service (TEDS). TEDS bidrar til at TETRA kan dekke fremtidige behov for datatjenester i nødetatene, sier Quirke videre.

Blant kundene som har valgt TETRA radioterminaler fra Motorola i det siste, er danske Metro Service og Bangalore International Airport i India.

Legg igjen en kommentar