TEST: One2Touch, tastatur for mobilen din

Det finnes idag mange forskjellige tastaturer for mobil. Dette er det første vi har sett som er basert på NFC teknologi. Vi har lagt det på testbenken.

NFC står for Near Field Communication. Fordelene ovenfor bluetooth er ganske åpenbare. Det er ingen behov for parring av enhetene, de trenger bare berøre hverandre. NFC bruker også svært lite strøm. Faktisk så skal dette tastaturets to små 3V batterier holde ett helt år ved daglig bruk.

Ikke nok med at det bruker NFC, men det er også utviklet her i Norge.

Konseptet er enkelt. Du får et sammenleggbart tastatur av gummimateriale hvor tastaturet er delt i to. På midten legger du selve telefonen og tastaturet vil automatisk koble seg til, forutsatt at du har installert en app først.

Siden NFC teknologien er svært strømkonservativ er det ingen knapp for å slå tastaturet av og på. Det bare fungerer umiddelbart.

Selv om tastene er av gummi er de lette og gode å skrive på. Det eneste vi strengt tatt har å utsette er at Å-tasten har fått en litt merkelig plassering.

Tastaturet er litt for lite for de fleste nettbrett, men vi testet det med Nexus 7, og det fikk akkurat plass mellom tastene. Telefoner på 4,3 tommer eller mindre kan brukes i både landskap og portettmodus, større telefoner fungerer best i portettmodus.

Siden tastaturet er i gummi er det også vanntett og du kan brette det sammen og putte det i lommen.

Konklusjon
Redaksjonen har vært så heldige å få se tidligere prototyper fra leverandøren, og vi liker det ferdige resultatet svært godt. Dette er det perfekte verktøy for den mobile businessbruker som vil notere raskt og enkelt i møter, på seminarer og lignende.

For tiden er tastaturet kun tilgjengelig via NetCom til kr. 499,-.
Terning_6_Mobizmag.no
Pluss 🙂

  • Enkelt å bruke
  • Bruker lite strøm
  • Solid byggkvalitet

Minus 🙁

  • Å-tasten er uvant plassert
  • Må ligge på en hard flate
  • Fungerer kun på Android

NB: Denne testen er skrevet i sin helhet med One2Touch tastaturet.

3 kommentarer om “TEST: One2Touch, tastatur for mobilen din

  1. Stilig tastatur, og et glimrende konsept! Tastaturer til folket! 😀

    Men «Android only»? Jeg vil ha det til Windows Phone! 🙁

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com