TEST: Sony Xperia Z, vinterens vakreste eventyr?

Sony har det siste året satset hardt på eget design. Med Xperia Z har de dratt den lenger enn noen gang. Er dette vinterens vakreste telefon?

Det er vanskelig å skjule vår begeistring for denne telefonen. Sony har her virkelig lagt seg i selen og levert et beist av en telefon, både størrelsesmessig og maskinvaremessig. Likevel har de klart mesterstykket å lage et design som gjør at telefonen føles tynn og lekker. Ja, vi drister oss til å si sexy!

Telefonen har glasss foran, bak og på sidene. Den er fem tommer stor og er helsort med unntak av en ekslusiv av/på knapp i børstet stål midt på høyre side. Knappen og volumknappene rett under er perfekt plassert for tommelen med tanke på at dette er en typisk «to-hånds» telefon.

Skjermen var den første i sitt slag som gir full HD, altså 1080p, nå har enkelte konkurrenter også annonsert 1080p skjermer, men dette er sannsynligvis den første som kommer i salg (1. mars).

Kameraet er på 13 megapixler, har en masse fancy teknologi og tar rett og slett gnistrende bilder.

Alt annet du måtte forvente av maskinvare og kommunikasjonsmuligheter er på plass, og litt til…

God for business
Vi spurte Erik Sandsmark i Sony Norge om Sony hadde en business-profil for sine telefoner, og det svarte han ærlig nei på. Likevel bør dette være en interessant telefon for den typiske business-bruker.

Den store skjermen er selvfølgelig nyttig for business, men mer interessant er batteritiden. Batteriet er på over 2100mAh og Sony har inkludert sin egenutviklede strømstyring der du kan velge hvilke tjenester som skal få lov til å synkronisere med skjermen av eller på. Dette gjør at du får mer tid ut av en lading.

I tillegg har Sony inkludert en dockingstasjon i eksen som gjør det enklere å lade den når du sitter ved pulten din for eksempel. Prisen for vidunderet kommer til å ligge i overkant av fem tusen kroner.

Konklusjon
Ingen over, ingen ved siden! Design er selvfølgelig veldig subjektivt, men vi drister oss til si at dette er den lekreste telefonen vi har sett på svært lenge. Den er lynrask å bruke med en fantastisk skjerm, docking, gode knapper og et veldig bra kamera. Dette er den letteste sekseren vi har kastet i år. Ja, og så er den vannsikker da…

Terning_6_Mobizmag.no
Positivt 🙂

  • Elegant design
  • Stor skjerm med full HD
  • Vannsikker

Negativt 🙁

  • Kanskje litt vel skarp i kantene
  • Høytaleren dekkes lett av hånden

2 kommentarer om “TEST: Sony Xperia Z, vinterens vakreste eventyr?

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com