Lanserer Firefox OS smarttelefoner

Under Mobile World Congress, som åpnet i morges i Barcelona, fortalte Telenor om sitt samarbeid med Mozilla og deres tilrettelegging for et åpent mobilt økosystem til sine globale forretningsenheter.

Smarttelefonene som er basert på mobilplattformen Firefox OS har som formål å fremme kollaborativ utvikling, stimulere vekst og senke terskelen for smarttelefon-bruk for Telenors kunder.

De første Firefox OS smarttelefonene lanseres i Serbia, Montenegro og Ungarn i løpet av året.

I første fase vil Telenor fokusere på sine sentral- og østeuropeiske markeder, Serbia, Montenegro og Ungarn, der Firefox OS-baserte smarttelefoner vil være tilgjengelig for Telenor-kunder i løpet av andre halvdel av året. Neste steg blir å se på den asiatiske regionen.

Fjerner barrierer
– Vi ser at et åpent web-basert operativsystem har et enormt potensiale. Ved bruk av HTML5 som kjernen i hver enkelt funksjon på telefonen, fjerner du barrierer for utvikling som har vært vanlig i mobil-økosystemer. Dette åpner døren til et bredt utviklermiljø, som nå har muligheten til å bidra til å utvikle en ny type smarttelefon, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Bedre kundeopplevelse
Telenor har som mål å spre bruken av mobilt Internett blant sine kunder. Ved å integrere den åpne webplattformen til Firefox, ønsker Telenor å gi flere kunder høy opplevd kvalitet ved bruk av mobilt Internett.

Dette kompletteres med programmer som er skreddersydd lokale behov. Ettersom det er mange som har eierskap til utviklingen av telefonen, vil dette også berike kundeopplevelsen.

Engasjerer lokale utviklermiljøer
– Samarbeidet med Mozilla er nok et initiativ som kommer fra Telenor Digital Services. Gjennom dette samarbeidet engasjerer vi lokale utviklermiljø i våre markeder, som igjen vil stimulere til utvikling av lokalt relevante og kundenyttige applikasjoner.

– Vi ønsker også å øke bevisstheten rundt det nye åpne operativsystemet. Telenor ønsker å levere smarttelefon-opplevelsen til flere kunder. Ved å tilby en rimelig telefon, med innholdsrike og lokalt relevante applikasjoner, forventer vi at Firefox OS-baserte telefoner vil fungere som en stimulans for vekst av data bruk i våre markeder, sier Baksaas.

En kommentar om “Lanserer Firefox OS smarttelefoner

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com