Verdens første Firefox OS-telefon

ZTE lanserte på Mobile World Congress i Barcelona, ZTE Open, verdens første smarttelefon med Mozillas Firefox OS åpne mobile ekosystem.

I går skrev Mobizmag.no om Telenor som lanserer Firefox-telefoner i Serbia, Montenegro og Ungarn i løpet av året.

På en pressekonferanse hos ZTE ble det kjent at Telefónica tilbyr den første kommersielt tilgjengelige smarttelefonen med Mozillas Firefox OS i Spania, Venezuela og Colombia i midten av året.

ZTE Open er en smarttelefon som er ideell for unge mennesker som er interessert i å ta i bruk den aller siste teknologien, og for mennesker med begrensede budsjetter som ønsker prøve sin første smarttelefon.

Bra skjerm
Den er utstyrt med en 3,5 tommers HVGA TFT-berøringsskjerm og har et 256MB RAM og 512MB ROM kombinert med et 3,2MP kamera.

Den støtter Bluetooth 2.1, WIFI 802.11b/g/n og AGPS og har et 1200mAH batteri.

Flytter grenser
– ZTE fortsetter å flytte grenser med målsettingen om å gi kundene det aller siste mobilteknologien har å tilby, sier Ronen Hansen, salgssjef for mobile terminaler i ZTE Norge.

ZTE er verdens fjerde største mobilprodusent ifølge IDC.

– ZTE har beveget seg veldig raskt, og har jobbet tett sammen med oss for å utvikle en robust Mozilla Firefox OS smarttelefon. Firefox OS bringer en kraftig åpen webteknologi til smarttelefon-markedet, og gir brukerne flere valgmuligheter og alternativer, sier Brendan Eich, med-grunnlegger og teknisk sjef i Mozilla.

Åpen kildekode
Mozillas Firefox OS er HTML5-basert med helt åpen kildekode, slik at brukerne av ZTE Open vil kunne bruke apper og se på nettsider uten at man mister funksjoner på veien. Dette inkluderer dynamisk innhold og funksjoner som mer personlige søketjenester.

Mozillas Firefox OS er uten restriksjoner. Den tilbyr åpne høyhastighets standard plattformer, perfekt for utviklere som ønsker å danne HTML5-baserte nettsider og apper.

Utviklere vil kunne distribuere sine apper gjennom Firefox Marketplace.

Fakta

  • Har Mozilla Firefox OS
  • Størrelse: 114 x 62 x 12.5mm
  • 3.5 tommer, HVGA.TFT, One Point touch + Gesture Captive (two point option)-skjerm
  • Minne: 512MB Rom +256MB RAM
  • Bluetooth 2.1, akselerometer,  lyssensor
  • GPS, med AGPS, WIFI 802.11b/g/n
  • 3.2M FF-kamera
  • Batteri: 1200mAH

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com