Går sammen om mobil betaling

Den globale alliansen mellom Visa og Samsung er den første av sitt slag.

Under Mobile World Congress – som nå pågår i Barcelona – viste Visa payWave for mobil betaling og tjenesten Mobile Provisioning Service som kan brukes av finansielle institusjoner som vil tilby sine kunder sikker mobil betaling med NFC-utstyrte Samsung enheter.

Vift og betal
I følge avtalen, kan finansielle institusjoner som planlegger å lansere mobile betalingstjenester kunne bruke Visa Mobile Provisioning Service som sørger for sikker nedlasting av betalingsinformasjonen til NFC-utstyrte Samsung mobile enheter som mobiltelefoner og lesebrett.

Visa payWave er Visas mobile betalingsapplikasjon som gjør at forbrukere kan “vifte og betale” kontaktløst ved bruk av mobile enheter.

Near Field Communication (NFC) teknologi er en global kommunikasjonsstandard som gjør at mobile enheter trygt kan kommunisere trådløst med en betalingsterminal.

ABI Research spår at 1,95 milliarder NFC-enheter vil bli produsert i 2017.

 Får Visa innebygd i telefonene
– Vi er svært fornøyd med å forlenge og utvide vårt langvarige partnerskap med Samsung. Denne avtalen innebærer et partnerskap mellom to innovative globale selskaper for å utvikle en spennende og engasjerende tjeneste. Samsungs mobile enheter utstyrt med Visas kontaktløse betalingstjeneste er et kraftig verktøy for å realisere mobil betaling for mennesker over hele kloden, sier Mariano Dima, Executive Vice President, Visa Europe.

Har jobbet med NFC i syv år
– Samsung har vært en pioner i utviklingen av NFC-enheter siden 2005 og tar nok en gang ledelsen i arbeidet med å virkeliggjøre mobil betaling. Partnerskapet med Visa representerer et stort steg fremover mot en global mobil betalingsplattform, sier Won-Pyo Hong, President and Head og Media Solution Center, Samsung Electronics.

Fakta

  • Global Strategisk Allianse. Visa og Samsung skal arbeide sammen for å klargjøre neste generasjon av Samsungs mobile enheter med Visas betalingsteknologi samt inngå partnerskap med finansielle institusjoner for å øke muligheten for mobil betaling over hele verden.
  • Samsung knytter seg til Visas Mobile Provisioning Service. For å gjøre de finansielle institusjonene i stand til å lansere NFC betalingsprogrammer i stor skala, vil Samsung tilby bankene muligheten for trådløs overføring av betalingsinformasjon til en sikker chip i Samsung enhetene som bruker Visas Mobile Provisioning Service  som er knyttet til Samsung KMS (Key Management System) – en tjeneste som tillater sikker lagring av data for utstederne.
  • Samsung tildelt global Visa payWave lisens. Visa payWave tjenesten for mobile enheter vil bli forhåndslagret i neste generasjon av Samsungs mobile enheter med NFC. Allerede fra første gangs bruk er dermed enheten klar til å bli tilpasset den enkelte brukers personlige Visa data – noe som er et enkelt steg for forbrukere ved å bruke en mobil betalingsapplikasjon som deres bank tilbyr.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com