Mobil implementeres i din hjerne?

Vanskelig å ta med seg mobilen over alt? Men kunne du tenkte deg å få den implemetert i hjernen? Snart kan det bli en realitet, hevder forskere. Men er det smart?

Leste i dag en historie om et team forskere/neuroingeniører på Brown University i USA har utviklet implanterbare og oppladbare trådløse sensorer som kan plasseres i hjernen. Disse takler sannstids bredbåndsignaler.

Forskere har tidligere gjort svært gode resultater på det samme hos dyr. Jeg liker det ikke. De sier det handler om trådløse «koblinger» med hjerne-datamaskin-grensesnitt felt.

Hjerne-datamaskin-grensesnitt kan eksempel hjelpe folk med alvorlige lammelser til å kontrollere enheter med sine tanker.

Arto Nurmikko, professor i engineering ved Brown University sier at enheten «har funksjoner som er noe beslektet med en mobiltelefon, bortsett fra at samtalen som blir sendt ut av hjernen snakker trådløst».

Enheten overfører data ved 24 Mbit7s via 3,2 og 3,8 Ghz mikrobølgeovn-frekvenser til en ekstern mottaker. Etter en to timers lading, levert trådløst gjennom hodebunnen via induksjon, kan den fungere i mer enn seks timer.

Dette kan være første steg mot at mobiltelefoner blir en del av kroppen/hodet. Men ønsker vi virkelig det? Dette begynner å ligne på fremtidsromamen/filmen 1984 av George Orwell.

Og hva med strålingen? Microbølgeovn-frekevnser på nært hold kan da umulig være bra for hjernen?

For å si det litt spøkefullt; Da er det nok bedre å ha en mobilantenne ut av nesa eller hengende fra øret.

Jeg tror nok jeg holder meg til vanlige mobiltelefoner en stund til. Ja sånn for sikkerhets skyld.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com