TEST: ZyXEL 4G(LTE) mobilruter

Nå som både Telenor og NetCom har kommet godt igang med utbyggingen av sine 4G nett, så begynner 4G rutere å bli interessant. Vi tester ZyXEL.

ZyXEL har alltid vært kjent for å gi brukerne svært så avanserte funksjoner i sine mer tradisjonelle «hjemmerutere». Denne lommeruteren er intet unntak.

Det er første gang vi har sett en slik lommeruter som har mulighet for gjestenett. Du kan altså definere ett nett som du bruker, og ett nett for dine venner.

Slike lommerutere er selvfølgelig også veldig kjekt når du er på utenlandsreise. Kjøp et pre-paid SIM kort i det landet du er i og surf i vei.

Du kan også koble opp opptil 10 enheter, altså dobbelt så mange som de vanligste konkurrentene fra Huawei og ZTE. ZyXEL har selvfølgelig også brannmur og SMS mottak.

Desverre er ikke mulig å sende SMS fra webgrensesnittet, men ifølge ZyXEL skal dette komme i en firmware-oppgradering.

Det skal også komme en Android og iOS app for å administrere ruteren.

Bra hastigheter
Våre uformelle tester viser at denne mobilruteren gir 10-20% bedre dekning og hastighet enn for eksempel Telenor sin standard ZTE lommeruter og NetCom sin Huawei lommeruter, både på 3G og 4G.

Standbymodus
En annen ting denne mobilruteren har som vi heller ikke har sett før, er standby modus. Hva skal man med det tenker du kanskje… I standby mode så er enheten synlig på WiFi og våkner hvis tilkoblede enheter begynner å skape trafikk. Dette gjør at enheten kan få flere timers bruk på batteriet enn tradisjonelle mobilrutere.

Konklusjon
Selve mobilruteren er endel større enn sine konkurrenter rent fysisk, men dette gjør den opp for ved å være mer avansert, gi raskere hastigheter og ha bedre batteritid. Ruteren koster fra 1500-2000 kroner, altså noe dyrere enn konkurrentene.
Terning_5_Mobizmag.no
Pluss 🙂

  • Gode administrasjonsmuligheter
  • Bra dekning og hastighet
  • God batteritid

Minus 🙁

  • Litt dyr
  • Litt stor

3 kommentarer om “TEST: ZyXEL 4G(LTE) mobilruter

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com