Mobilbank større enn nettbank

Tall fra Danske Bank viser at for første gang er nå mobilbank større enn nettbank i antall innlogginger.

I januar 2013 var det 570 000 innlogginger i Danske Banks nettbank. Tilsvarende tall for bankens løsninger for mobiltelefoner og nettbrett var 608 000. Mobilbanktjenestene har dermed flere innlogginger enn nettbanken.

Nordmenn er saldoholikere
– Nordmenns nettvaner er i sterk endring, og nå ser vi at nordmenn går fra den tradisjonelle nettbanken til bankløsninger på mobil og nettbrett. Et tydelig trekk er at brukere av mobilbank er mye hyppigere inne for å sjekke saldoen enn tidligere. Nå står bedriftene for tur, hvor vi venter den samme trenden, sier Bent R. Eidem, Head of Business Banking i Danske Bank i Norge.

Danske Bank lanserer derfor en mobilapp for bedriftskunder, spesialtilpasset Android-plattformen og Apple-systemet iOS.

Først i Norge med internasjonal mobilbank for bedrifter
For første gang kan kundene enkelt holde oversikten på tvers av land. Appen lanseres samtidig i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia og Nord Irland. Den nye mobilbanken tilbyr et rikt spekter av tjenester, som internasjonale transaksjoner, regningsbetaling, saldotjenester, fakturascanning, filiallokalisering, samt valuta- og aksje-kurser.

– For en bedrift er det kristisk å ha kontroll på likviditeten. Denne enkle nyvinningen øker fleksibililteten og gjør det enda lettere for bedriftsledere å ha oversikten. Brukervennligheten gjør at mange kommer til å sjekke den løpende likviditeten mye hyppigere.Vi venter at et betydelig antall av våre bedriftskunder vil ta i bruk mobilbanken de kommende ukene. Telefonen er alltid innen rekkevidde, sier Eidem.

Kraftig vekst på transaksjoner i mobilbank
Selv om mobilbank har gått forbi på antall innlogginger er fortsatt nettbanken størst på hva gjelder transaksjoner og betalinger. De to seneste årene har imidlertid antall transaksjoner i nettbank falt fra 780 000 til 650 000 pr måned, mens transaksjoner i mobilbank har økt fra 20 000 pr måned til 180 000 pr måned.

– Vi ser at transaksjoner på nettbank er fallende, og at transaksjoner på mobil øker merkbart, og vi venter at trenden vil fortsette de kommende årene, sier Eidem.

Legg igjen en kommentar