Mobil reisetips til Giske

Salgssjef i Eye Networks, Linda Firveld, har her i Mobizmag.no skrevet ett åpent brev til Trond Giske med noen reisetips alle kan ha nytte av.

Kjære Giske, dette kan skje med alle. 246.952 norske kroner i mobilregning får de fleste av oss til å skvette litt bakover i stolen.

Du har behov for å være online med internettaksess døgnet rundt, enten du er hjemme eller ute og reiser. Sjekke mail, lese litt VG eller Dagbladet, sjekke Facebook, Twitter, Skype med ungene, delta i telefonmøter, med mer. Full forståelse for det.

Dette kan rett og slett skje med alle, fordi roaming-regimet mellom de ulike teleoperatørene og på tvers av landegrenser er en utfordring å forholde seg til.

Smartmobiler, nettbrett, dingser generelt, Mac-er og PC-er skal online, hvor som helst og når som helst. Er man travel og i farta konstant, er behovet for en permanent mobil dataløsning absolutt tilstede.

Det er et skrikende behov for mobiloperatører som opererer internasjonalt og kan levere ett SIM-kort, en tjeneste for primært datatjenester, uansett hvor du befinner deg i verden.

Amazon.com gjør dette allerede i dag via sitt Whisper-nett. Kjøp en Kindle med 3G og du kan laste ned boken du har kjøpt elektronisk umiddelbart. Hvor som helst, når som helst.

I mellomtiden, til en slik tjeneste er tilgjengelig. Følgende oppskrift er noe vi i litt mindre bedrifter, som reiser med jobb og har et forretningskritisk behov for tilgjengelighet i bedriftsøyemed, følger:

* hopper på en trådløs hotspot dersom det er tilgjengelig og uten for mye mikkmakk for registrering. Det er også sikkerhetshensyn å ta, så man må være selektiv på behov og nytte. Sterkt minus er at når du beveger deg rundt i en by eller land, må du finne ut av brukernavn og passord på akkurat den trådløse hotspoten du befinner deg i radius av.

* sjekker om landet eller landene man skal til har forhåndsbetalte data-SIM-kort (kontaktkort). Det varierer hvor tilgjengelig det er. England har automater som står lett tilgjengelig på Heathrow i det man går av flyet. Andre land må man til en dataforhandler å registrere seg og få aktivert tjenesten. Putt SIM-kort i f.eks. en ZyXEL WAH 7130 (sømløs LTE/4G og 3G støtte) og vips, ikke bare du er online men også de du tillater aksess, i en radius på 50 meter, kan få internett tilgang. ZyXEL er ikke eneste produsent av denne type utstyr.

Bortsett fra i Norge, her er det kun norske statsborgere som får benytte seg av våre utmerkede mobile tjenester.

Men glem nå det, nå snakker vi om å være tilgjengelig på internett i resten av verden. Hva du kan gjøre når du skal være tilgjengelig på internett i resten av verden.

* siste opsjon, og da er det virkelig viktig – vi aktiverer dataroaming på smartphone og leser e-posten lynraskt før vi kobler fra igjen. Det er veldig dyrt å laste ned store mengder data gjennom dagens internasjonale cross border roaming-avtaler.

Du har garantert en meget god IT-avdeling, en rekke gode assistenter og rådgivere tilgjengelig. Mitt forslag er at du ber alle krefter om å lage en god mobil kommunikasjonspakke tilgjengelig for ikke bare deg, men for alle dine kollegaer som har hele verden som kontor. Da hjelper du deg selv og gode kollegaer i å unngå sjokkregninger på 246.952 norske kroner, i fremtiden.

Det rådet gir jeg forresten til samtlige virksomheter som har medarbeidere i utstrakt reisevirksomhet utenfor Norges grenser.

Prislapp for mobil løsning: ca. 150-200 norske kroner for prepaid data SIM-kort og tilhørende datatjeneste (MB og varighet fra aktivering) per land + hardware (mobil ruter) + menneskelig innsats i å finne ut av hvordan få tak i prepaid SIM-kort per land. Pris, betingelser og tjeneste varierer per land.

Med vennlig hilsen,
Linda Firveld,
Salgssjef i Eye Networks

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com