TEST: Nokia Lumia 620

Nokia fortsetter å introdusere nye Windows Phone telefoner. De blir stadig litt mindre og litt billigere. Vi har lagt Nokia Lumia 620 på testbenken.

Denne telefonen tror vi mange kan forveksle med Nokia Lumia 820. Denne har også utskiftbart deksel og minimalt mindre skjerm, 3,8 tommer.

Hva er så forskjellen?
Nokia Lumia 620 har samme programvare installert, så bruksmessig er det ingen forskjeller i det hele tatt. Her får du Nokia Kart og Kjør som er noe av det beste du får av kart og navigasjon til mobil, og du får Nokia sin gode kameraprogramvare.

Forskjellene ligger i maskinvaren og vi er usikker på om du egentlig vil merke store forskjellen. Telefonen har litt svakere prosessor, litt mindre internminne og kameraet tar litt svakere bilder.

Den store forskjellen er at mens Nokia Lumia 820 støtter 4G, så får du kun 3G med Lumia 620. Siden 4G i hovedsak er en strømsluker mange slår av, så tror vi dog at det store flertallet ikke vil savne 4G.

Formfaktor
Siden denne telefonen er litt mindre enn sin storebror, så har den også en passform som er tilnærmet perfekt i hånden. Nokia Lumia 620 er perfekt avrundet og ligger som støpt. Vi liker også de spreke fargene du kan få telefonen i, og det faktum at du kan «utvide» telefonen ved å kjøpe deksler med mer funksjonalitet, som for eksempel støt og sprutsikkert.

Konklusjon
Her får du en svært god Windows Phone til rett under to tusen kroner. Siden Nokia nesten er alene om å satse skikkelig på Windows Phone plattformen, blir det naturlig å sammenligne denne med andre Nokia telefoner. Hvis du ikke tror du vil savne 4G, så får du etter vår mening her mye mer for pengene enn om du skulle rykket opp ett nivå og kjøpe Nokia Lumia 820 820 istedet.

Pluss 🙂

 • Bra kamera programvare
 • Nokia Kjør er blitt enda bedre
 • Mulighet til å personligjøre med deksler

Minus 🙁

 • Ikke 4G
 • Litt lite internminne for spill
 • Windows Phone er fortsatt litt umodent

13 kommentarer om “TEST: Nokia Lumia 620

 1. Hva er det som er umodent med Windows Phone?

 2. «Windows Phone er fortsatt litt umodent»? *sukk*

 3. Artig å se at man reagerer på den eneste negative tingen i en artikkel som stort sett er svært positiv 🙂

  Med umodent mener jeg i hovedsak tredjeparts appene. De holder stort sett fortsatt ikke samme nivå i funksjonalitet som sine søsken på Android og iOS.

  Det er også andre svakheter i Windows Phone som en som er vant til iOS/Android vil synes virker umodent som for eksempel mangelen på en god løsning rundt notifications og integrasjon mellom applikasjonene.

 4. Jeg reagerer ikke på «den eneste negative tingen i en artikkel» men lurer på hva du mener som er umodent i Windows Phone?

 5. What! Har dere fjernet mitt innlegg?

 6. Hmm. Var vist ikke fjernet likevel. Borte og så kom det tilbake. Merkelig.

 7. Det med app skal jeg ikke gå innpå, det er jo veldig individuelt ettersom HVILKE apper man bruker, om det er noen forskjell/umodent med dem kontra samme app på Android(kan bare sammenligne med det siden jeg har ett Android nettbrett, og har brukt Android over flere år).

  Det eneste «umodne» med WP, slik jeg kan se det(selv om det betyr svært lite for MEG ihvertfall) er att den ikke har like mange (verdiløse/duste)apper som man kan finne til Android/iOS, og at noen få av de «større» appene mangler, som for noen er viktig; eksempelvis Instagram.

  Men denne må forklares: «Det er også andre svakheter i Windows Phone som en som er vant til iOS/Android vil synes virker umodent som for eksempel mangelen på en god løsning rundt notifications og integrasjon mellom applikasjonene.»
  -Det er da inget annet OS som har bedre integrasjon mellom appene enn WP, og ikke minst så er det inget annet OS man kan bruke funksjoner UTEN å måtte installere noen app. Eks. Facebook.
  -Noticication-oversikten på WP ved låst skjerm er kjempeoversiktlig, hvor man faktisk selv kan bestemme hva som skal evt dukke opp der. Og når man evt har låst opp låseskjermen, er jo live-tiles veldig informative. HVA er mer modent enn en Live-Tile..??

  Kjenner den som har laget denne testen i det hele tatt WP?
  (Uavhengig om det er WP7.5, 7.8 eller 8)

  Om man ser bort ifra specs på de ulike mobilene, og at antall app’s i prinsipp «ikke» har noe med selve OS’et å gjøre, så er det da inget annet OS som er mer modent enn WP??

  Forøvrig virker dette som en god mobil, og en fin «inngangsport» til dem som vil selv prøve ut om WP er noe for dem, uten å blakke seg. Det er jo så man istedet for å kjøpe en GPS til knappe 1000-lappen kan man heller invistere i en slik mobil til ca dobbel pris og får Office, kamera og en mobil på kjøpet.. 😛

  (Til info bruker jeg til daglig Samsung Galaxy Tab, samt Nokia Lumia 920)

 8. Hei «Laguna».

  Ja, jeg kjenner WP godt, har brukt det siden før det var i salg i Norge, eier en Nokia Lumia 800 og har for Mobizmag testet samtlige Nokia Lumia modeller. (http://www.mobizmag.no/?s=test+nokia+lumia)

  Det du nevner her er alt sammen subjektivt, det er også min test, subjektiv av meg.

  Personlig mener jeg Notification Center på iOS og Notification Bar på Android er mye mer oversiktelig enn ikonene på startskjermen og Live Tiles for Windows Phone.

  Kjør gjerne debatt 🙂

 9. Glemte å kommentere det med integrasjon. Jeg hevder fortsatt at det er Android sin måte å dele mellom applikasjoner er bedre enn Windows Phone sin.

  …selv om Windows Phone er bedre enn iOS på dette området.

  At man ikke trenger å installere Facebook app’en er ikke et argument. De aller fleste installerer uansett Facebook app’en på Windows Phone, og på de aller fleste Android device idag kommer Facebook ferdig installert.

 10. Som du sier så er det mye subjektivt, så det å kjøre debatt blir nesten som å si at «min pappa er sterkere enn din» 😉
  For jeg er veldig uenig med deg, jeg klarer ikke se hva som er bedre med Android sin Notification Bar, iforhold til akkurat samme mulighet for informasjon på din WP, selv når skjermen er låst. Når man er på «startskjermen» har man jo ikke bare mulighet til samme informasjon i form av «flisene», men man kan også på flisene se mer av innholdet, alt etter hvor store man lager «flisene». Men selv om jeg synes dette er bedre enn Notification Bar på min Android, er det jo individuelt hva man liker. Men å kalle det «umodent» synes jeg alikevel er HELT feil å si.

  Hva er bra med et OS som kun funker om man installerer apper, er det ikke da egentlig ett mangelfullt OS?? Det synes nå ihvertfall jeg, jeg liker bedre ett OS som funker «out of the box», enn ett hvor man må installerer masse apper for å få glede av OS’et. Selv om man mest sannsynlig kommer til å installere appene alikevel.

  Hva legger du i dette? «Jeg hevder fortsatt at det er Android sin måte å dele mellom applikasjoner er bedre enn Windows Phone sin.» Dele hva mellom hvilke apps..?

  Forresten, er det en ting jeg virkelig HATER med Android så er det «settings».. Er det mulig å ha det mer uoversiktlig og rotete..? Ikke bare er det forskjellig mellom Android versjonene(hvilket jo er en smule forstålig), men også forskjellig mellomm produsenter. MÅTTE bare si det, for der RULER WP! 🙂

Legg igjen en kommentar