Ta vårrengjøring på din Mac

Mac’ene har for lengst inntatt arbeidsplassene, spesielt de bærbare. Ofte lever disse på siden av IT sin klamme hånd og du må selv vedlikeholde den.

De fleste Apple-entusiaster vil fortelle deg at en Mac er både feilfri og vedlikeholdsfri. Dette er en sannhet med modifikasjoner…

Riktig nok er OS X nesten fritt for virus, trojanere, spyware og andre ting som har en tendens til å gjøre Windows maskiner trege etter en stund. Likevel er det lurt å av og til gjøre en opprydding på Mac’en også. Vi i redaksjonen har brukt Mac og Windows om hverandre i mange år, og for Mac er det ett eneste verktøy du trenger til denne jobben.

Hva gjør det?
Verktøyet heter CleanMyMac. CleanMyMac kan rydde opp i logger, fjerne unødige filer, språkversjoner, cache’er også videre. CleanMyMac kan også sørge for at når du avinstallerer en applikasjon, så slettes alt av spor av denne applikasjonen.

Mange applikasjoner kommer som «Universial Binaries», altså at de er kompilert både for PowerPC og Intel baserte Mac’er. De kommer som regel også med støtte for et ti-talls språk. CleanMyMac kan automatisk fjerne filene din Mac ikke trenger, og språkene du ikke har behov for,sett for eksempel Engelsk og Norsk til å være de eneste språkene du vil ha.

CleanMyMac koster €29.95 for en livstidslisens, men det er det absolutt verdt. Du vil aldri trenge noe annet verktøy for å holde din Mac rask og effektiv, og du vil spare enormt med diskplass hvis du kjører denne jevnlig.

Last ned.

En kommentar om “Ta vårrengjøring på din Mac

  1. «Ofte lever disse på siden av»… slik det burde være! 😛

Legg igjen en kommentar