RuterReise-appen får designpris

RuterReise-appen vant nylig merket for god design. Utmerkelsen belønner bedrifter og designere som skaper produkter gjennom metodisk bruk av design.

”Merket for god design” deles ut under «Designdagen» som arrangeres i regi av Norsk Designråd.

Appen er utviklet av Shortcut i samarbeid med Ruter. Ideen til appen kom i en workshop avholdt hos Shortcut kort tid etter at de stiftet firmaet i 2008.

”Da vi designet Trafikanten, senere RuterReise, var vi bevisste på at dette er en app som skal benyttes av folk i farta som ønsker seg informasjon raskt. Den er designet for mobil kontekst. All informasjon ligger bare et par sveip unna.

Vi har for eksempel minimert behovet for å skrive inn ønsket stoppested eller reisedestinasjon. Og fordi appen vet hvor vi er og husker hvor vi har reist, er reisesøket nå enklere enn noensinne.» – sier sjefsdesigner John Eivind Hallén i Shortcut.

Jurykjennelse Merket for god design:
Applikasjonen egner seg for både turister og lokale. Et nytt element fra tidligere løsning er at man kan planlegge reiser direkte fra kartet. Ved første gangs bruk gis enkle instrukser. Linjenettet er omfattende, men lett og enkelt å forstå og navigere. Reiseplanleggeren oppdaterer seg avhengig av brukerens posisjon, er rask og responsiv.

Avvik fra forventet ankomst og avgangstid kommer med samme uthevede fargekode som på stasjonene, som er et godt visuelt gjenkjennelses grep. Fargekontraster og visuelle symboler er tydelige og spesielt godt egnet for svaksynte, det er også lagt til rette for bruk av telefonens talkback funksjon for synshemmede.

Legg igjen en kommentar