iPhone-brukere surfer mest

Ifølge Adobe Digital Index Report så kommer nærmere halvparten av alle mobile web-besøk kommer fra en iPhone. Hvordan er det her på Mobizmag?

Nær ett av to (48 prosent) smarttelefonbesøk på websider kommer nå fra en iPhone, hvilket er fire prosentpoeng fler enn i 2012. I samme periode har trafikken fra Android-baserte Samsung­-enheter vokst med 9 prosentpoeng til 30 prosent av alle webside-besøk, mens HTC-andelen er halvert til ca. 7 prosent. Dette fremgår av en analyse Adobe har gjort av 150 milliarder websidebesøk.

Tre har blitt til to. I fjor sto smartmobilene fra HTC, Samsung og Apple for ca 80 prosent av all mobil web-browsing i Europa. I dag gjøres 78 prosent av besøkene fra enten Samsung- eller Apple-telefoner. Selv etter at Nokia valgte Windows Phone som plattform står Windows Phone kun for 2 prosent av det totale antallet webside-besøk fra mobiltelefoner i Europa.

iOS tilbake på topp i USA
Adobe Digital Index Report, som bygger på mer enn 150 milliarder webside-besøk, viser at iOS i løpet av februar i år også gjenerobret posisjonen som den foretrukne plattformen for mobile web-besøk i USA, med en andel på 50 prosent. Android-plattformen har vært dominerende i USA siden 2010, og var størst i 2011 med 60 prosent av alle mobile webside-besøk.

En av årsakene til iOS-veksten er sannsynligvis samarbeidet med Verizon, som ble inngått i 2011. Som i Europa dominerer Android og iOS også de amerikanske forbrukernes plattformvalg. Her står disse for totalt ca 95 prosent av alle webside-besøk.

Våre besøkende på Mobizmag
Her på Mobizmag ser vi noe lignende trend, men med en enda større dominanse fra iPhone og iPad.

Totalt sett kommer over tredve prosent av våre besøkende fra en mobil enhet (nettbrett eller mobil). Ser vi på fordelingen mellom plattformer ser vi at iOS dingser står for 63 prosent av antall mobile besøk, Android står for 34 prosent og Windows Phone for 3 prosent.

Ser vi på type enheter, så ser vi at iPad står for 35 prosent, iPhone for 28 prosent, og resten er fordelt over et utall antall forskjellige enheter, men hovedtyngden fra Samsung mobiltelefoner. Det første Android baserte nettbrettet dukker først opp på trettende plass.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com