Pop-up wireless, utfordringene

Hvis du ikke har hørt om «pop-up wireless» enda, så bør du bli vant til det fremover. Marcus Barman fra Meru Networks forteller oss her hva som er utfordringene.

Dette er en gjesteartikkel skrevet av Marcus Barman og  Lionel Barreiro fra Meru Networks, første gang publisert i Mobile Business Magazine, papirutgave nr. 01-2013.

Pop-up wireless betyr design og installasjon av trådløst nettverk for store en-gangs arrangementer for store folkemengder. Som f.eks Bieberkonsert,
sportsarrangement, festival, kongresser, profilerte politiske møter eller forretnings forsamlinger.

Mange av oss har hørt om fenomenet som pop-up butikker – den nyeste trenden innen retail hvor moteklær kjeder åpner i et butikklokale for noen dager og så stenger igjen. Noen av oss har også kanskje besøkt et pop-up hotell eller spist på en pop-up restaurant. Terminologien er assosiert med korttids og begrenset tid før det forsvinner igjen, typisk bare noen dager og veldig ofte for et kontinuerlig stort antall besøkende. I forbindelse med midlertidige arrangementer som skal tilby trådløst nettverk til sine besøkende blir tidsfristene enda kortere og rom for feil veldig små og ofte er budsjettene veldig begrenset.

Den andre ingrediensen er kravet om å støtte tusenvis av samtidige brukere. Legg til det faktum at tiden er kort og feilmarginene små så får du en følelse av utfordringen du står ovenfor. Ta G20 Summit som et eksempel, et møte hvor lederne av verdens topp-20 økonomier treffes og som dekkes direkte av medier fra over hele verden. Tusenvis av journalister dekker møtet til enhver tid, men det er ikke kun et spørsmål om antall mennesker som benytter seg av det trådløse nettverket like mye som hva de gjør på det. Andre høyprofilerte events, som NATO toppmøter, G8 Summits, F1 løpet i Monaco, diverse kongelige brylluper har alle sammen en ting felles – ubegrenset behov for Internettilgang og båndbredde.

Se for deg en restaurant for alle gjester snakker samtidig i munnen på hverandre – det er vanskelig å høre din egen samtale til tider. Se da for deg et mediesenter fullt av journalister på sine bærbare og mobile enheter hvor alle forsøker å logge seg på samtidig. Du har også fotografer som sender høyoppløseslige bilder tilbake til foto-desken og kamerafolk som sender store videofiler til TV-stasjoner. Dette belaster nettverket betydelig, men det er konsentrasjonen av så mange mennesker på et relativt lite geografisk område som kan forårsake komplikasjoner. Det er travelt og bråkete, men muligheten for at det oppstår forsinkelser eller nedetid på nettverket når det er som mest kritisk er simpelthen ikke en opsjon. I slike situasjoner er stabilitet, tilgang og hastighet på det trådløse nettverket absolutt kritisk.

Fem «pop up wireless network» utfordringer:

  • Stramme tidsskjema – For et midlertidig event har du ofte kun to eller tre dager å forberede løsningen på forhånd og installere dette og i høyden maks en dag for å teste at det virker hele tiden. Nøkkelen til suksess er grundige forberedelser og ha den rette teknologien til jobben – og test, test og test igjen!
  • Nettverk etter antall – En viktig faktor i nettverk for mange brukere er og kvalitetsikre at de mange tusen klientene får forbindelse og opprettholder denne når trafikkmengden øker. Dette krever erfaring å forutse, velg en leverandør med erfaring som kan levere og implementere den beste WiFi teknologien.
  • Kjenn din teknologi – Med mange aksesspunkter i løsningen er korrekt teknologi nøkkelen til suksess for et effektivt og stabilt trådløst nettverk. Både Kvalitet og kvantitet sikrer at alle brukere, forskjellige som de er, kommer på nett og får utført det de skal. Igjen, velg fra produsenter med bred erfaring og kunnskap om høykapasitets nettverk.
  • Finn din partner – Jobb alltid med den beste partneren i ditt marked da du må kunne stole på at de leverer godt håndverk og resultater. Vær trygg – Fra passord til sikker gjeste aksess er balansen mellom streng sikkerhet og enkel brukervennlighet viktig. Gjør det enkelt å støtte mange brukere som vil ha tilgang på nettverket, men sett krav til sikkerheten på nettverket.

En kommentar om “Pop-up wireless, utfordringene

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com