Få orden på telefonkostnadene

Amesto Group vil tilby Telecom Expense Management til kundene sine. De knytter store forventninger til satsingsproduktet Mobizz TEM.

Denne saken kommer opprinnelig fra Mobile Business Magazine papirutgave 01-2013 og er skrevet av journalist Atle Skretting.

Takket være nye regler og forskrifter fra myndighetenes side ser de styring og administrasjon av teleutgifter som et jomfruelig marked med gigantiske potensialer.

– Dette er et veldig spennende tilleggsprodukt for våre bedriftskunder, og vi vil tilby det til alle dem som kan ha glede av det. Den begeistrete uttalelsen kommer fra konserndirektør Arild Spandow i Amesto Group. Etter kort tid som pilotbruker av Mobizz TEM har han gått fra å være bruker til å bli forhandler av dette produktet for styring av bedriftens teleutgifter. Han ser for seg en boom i markedet.

NI AV TI VIL KJØPE
– Jeg tror at en slik løsning er noe enhver bedrift som vurderer trådløst bedriftsabonnement eller betaler mobilen for ansatte må ha etter hvert, fortsetter Spandow. Når han om kort tid vil tilby det til de eksisterende kundene sine regner han med at ni av ti vil kjøpe.

– Vi kan som eneste outsourcing-firma tilby det, gjennom vårt samarbeide med Mobizz.

– Hvordan er dagens konkurranse i dette markedet?
– Det er veldig få konkurrenter, nesten ingen. Foreløpig eksisterer det bare 3.parts løsninger, siden mobiloperatørene ikke tilbyr disse løsningene. Markedet er helt jomfruelig og potensialene ligger frem i tid, men om 3 år er det noe alle har. Spandow skildrer dagens situasjon, der bruken av nye teletjenester, som betaling over nett, har øket drastisk, sammen med myndighetenes krav til dokumentasjon og beskatning. Kompleksiteten og arbeidsbelastningen ved å ha bedriftsavtaler innen mobil har for eksempel øket markant med myndighetskravene krever at alt av kjøp skilles ut av telekostnadene. I kjølvannet av denne revolusjonen i telefonbruken har vi fått begreper som BYOD – Bring your own device, en praksis som fører med seg nye utfordringer

EFFEKTIVISERINGSGEVINSTER
Personlig frihet mener Spandow står sentralt i denne sammenhengen. Én av de varme potetene i denne forbindelsen blir BYOD, og delingen mellom jobbrelaterte og private teleutgifter:

– Hvordan kan de ansatte både ha frihet til å bruke telefonen på sin måte og samtidig ha goder av bedriftsabonnementet. I praksis dreier det seg om hvordan de med god samvittighet kan betale personlige varer og tjenester over nettet og stemme 100 ganger på Idol-favoritten sin, uten å måtte ha et eget privat abonnement. Svaret finner han i Mobizz TEM-systemet, som kan håndtere dette automatisk med regler og retningslinjer tilpasset bedriften og de enkelte brukernes behov. Betingelsene kan settes opp ned til detaljnivå slik at den private bruken kan skilles
ut med stor grad av automatikk.

Spandow ser også store potensialer når det gjelder intern effektivisering. Det er mye å spare både i forhold til intern gjennomgang av mobilregningene og når det gjelder arbeidsbelastningen ved å skulle føre alt riktig på de enkelte medarbeiderne. Mobizz TEM viser utvikling og sammenlikner med tidligere perioder, noe som åpner for personlig behandling, slik at man unngår slikt som sjablonbeskatning og å måtte skjære alle over én kam.

– Mange bruker tid på å gjennomgå teleregningene og gule ut det som er privat. Regnskapsavdelingene bruker ofte mye tid på å gjøre trekk i lønn og gjennomgå hvor mye den enkelte skal belastes for. Hos oss blir det mye jobb når det er 600 av dem, avslutter Spandow.

Legg igjen en kommentar