TEST: Jawbone Up

UP er et armbånd og en app som er en skritteller og følger med på søvnmønsteret ditt. App-en hjelper deg til ett sunnere liv.

Jawbone UP tilnærmer seg dine data på en helhetlig måte, ved at armbåndet sporer dine bevegelser og søvnmønster, samt lar deg logge dine måltider i den tilhørende mobil-app-en. Informasjonen som samles inn vises i grafer og kan brukes til å gi deg ny innsikt som gjør at du beveger deg mer og setter deg nye mål.

I tillegg til at armbåndet automatisk logger hvor mye du sover og går, så kan du manuelt logge trengings-økter og du kan dele informasjon med andre venner som har Jawbone Up for å motivere hverandre.

Logg kalorier spist
App-en gir deg også tips hver dag til hvordan komme deg bedre i form, fysisk og psykisk, samt gir deg et vell av grafer. Du kan også logge dagsformen din og ikke minst; hva du spiser. Du kan ta bilde av maten og søke den opp i Up sin database så du logger hvor mange kalorier du får i deg.

Stoppeklokke og alarm
Du kan også bruke armbåndet som stoppeklokke og vekkeklokke. Vekkeklokkefunksjonen er ganske besnærende. Du setter et tidspunkt du må stå opp, og et tidsbuffer før og etter den tiden. Armbåndet vil da vekke deg innenfor den buffertiden, når du sover som lettest.

Dette er en veldig behagelig måte å våkne på, mye bedre enn en vanlig vekkeklokke. Ulempen er hvis du er avhengig av å rekke ett tog eller en buss, vekker Up deg i slutten av buffertiden kan du få problemer med å rekke toget ditt…

Du synkroniserer armbåndet ved å plugge det i hodetelefon-utgangen til din mobil eller nettbrett.

Konklusjon
Det finnes flere alternativer til Jawbone Up, mange av dem har mer funksjonalitet som display, webgrensesnitt og lignende, men vi liker enkelheten til Up. Dette er ikke noe for treningsnarkomane, men for de av oss som sitter for mye på kontorstolen og trenger en enkel motivator til å bevege oss mer.

App-en finnes til Android og iOS. Selve armbåndet koster rett under tusenlappen og kommer i forskjellige størrelser og farger.
Terning_5_Mobizmag.no

Positivt 🙂

 • Enkelt og selvforklarende grensesnitt
 • Enkel å synkronisere
 • God batteritid (ti dager)

Negativt 🙁

 • Litt dyr
 • Ikke noe webgrensesnitt

4 kommentarer om “TEST: Jawbone Up

 1. Det jeg misliker med Jawbone Up og Fitbit Flex er at du skal ha dem rundt håndleddet. Der skal man ha klokke. Armbånd blir litt for feminint. Den eneste grunnen jeg ser til å ha dette i armbåndformat er at andre skal kunne se at du har den på deg. Men hva er poenget med det? Du bruker det jo for din egen del.

  Da heller Fitbit One, samme funksjonalitet men vesentlig enklere å ta med seg og det er mer anonymt. Putt det i lomma eller fest det i beltet og glem den.

  Fitbit har forøvrig et meget godt webgrensesnitt. 😉

 2. Fungerer denne med Windows Phone?
  Har en Nokia Lumia 920 og er på jakt etter noe lignende som fungerer bra med den.
  Og kan kjøpes i Norge

 3. Har Fitbit Flex samme søvnmåler med tidsbuffer som vekker deg på det tidspunktet som for DEG er best innen et gitt tidspunkt, som UP?

  Jeg får ikke helt bestemt meg for «Fitbit One», «Fitbit Flex» eller «UP» siden jeg VIL ha det jeg over beskrev mht tidsbuffer som UP har.

  Jeg hadde gått for «Fitbit One» om den har samme funksjon, for da kan den evt skjules i bh og la smykkene mine oppta plassen på armene og
  jeg inbiller meg at nøyaktigheten av skritt vil bli mer nøyaktig uten at veiving med armer registreres som skritt 🙂

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com