Norsk frivillighet koordineres

I disse dager går den nasjonale innsamlings- og dugnads-portalen bidra.no på lufta med krevende teknologiske løsninger.

Denne saken kommer opprinnelig fra Mobile Business Magazine papirutgave 01-2013 og er skrevet av journalist Atle Skretting.

Norge er kjent for den frivillige innsatsen og dugnadsånden. Med den nye portalen bidra.no vil stiftelsen med det samme navnet koordinere de gode gjerningene og effektivisere virksomheten. Det dreier seg om et nasjonalt nettsted for såkalt folkefinansiering – innsamling av penger og rekruttering av frivillige. Ideen er at dette blir stedet der både enkeltpersoner, lag, foreninger, bedrifter og offentlige virksomheter kan mobilisere til frivillig innsats.

SYSTEMATISERT GIVERGLEDE
Styreleder Jan Olav Ryfetten i Stiftelsen bidra.no mener portalen har stor potensial. Verdiskapingen i ideell sektor er 1,2 milliarder kroner årlig, og i Norge finnes 220 000 organisasjoner, lag og foreninger:

– Verktøyet vi tilbyr befolkningen og organisasjonene gjennom bidra.no kan gjøre at enda flere kan yte sitt. På bidra.no kan man samle inn penger til Kreftforeningen eller det lokale idrettslaget. Finansiering av klasseturen kan gå som en lek, og tenk bare hvor kult det er å gi bort fødselsdagen sin til noe man brenner for! Ryfetten ser for seg at bidra.no blir en framtidig generator av gode gjerninger og fantastiske fortellinger om helt vanlige mennesker som gjør uvanlige ting for andre.

Teknologien bak bidra.no er tysk og hentet fra betterplace.org og Vodafone. Betterplace.org har eksistert i sju år og er en av Europas største plattformer for folkefinansiering. I følge Ryfetten har plattformen hittil kun vært tilgjengelig for innsamling av penger. Når Vodafone nå kommer med teknologi for å rekruttere frivillige i form av tid og kompetanse, skjer lanseringen tilnærmet samtidig i Tyskland og Norge.

EKSPLOSIV ØKNING 
I følge Ryfetten er det ingen tilfeldighet at nettopp Link Mobility ble valgt som samarbeidspartner på mobilsiden:

-Vi vil lansere bidra.no med mulighet for mobil som betalings- og responskanal. Det har vært en eksplosiv økning i trafikk fra mobil til fellesløsninger for frivillige organisasjoner i Europa. Her mener vi Link Mobility har teknologi, løsninger og nødvendig ballast for å kunne gi bidra.no nok luft under vingene. Link Mobility deltar i prosjektet sammen med Finn.no, Deloitte, DNB, KLP, og One Call.

-Vi er i dialog med flere strategiske partnere, men offentliggjør ikke navnene før avtaler er signert, avslutter Ryfetten.

Link + Bring Dialog = Sant
Bring Dialog har nylig signert kontrakt med Link Mobility. Leveransen gjelder avanserte dialogtjenester, betalingstjenester og applikasjoner, i tillegg til at Bring Dialog også vil tilby spesialfunksjonalitet fra Link til sine B2B-kunder som en del av sitt produkttilbud.

Markedsdirektør Marius Røe i Link er svært fornøyd: – Ikke bare er Bring Dialog en sterk merkevare og en stor aktør i et spennende segment, denne avtalen vil vi også øke vår rekkevidde innen det norske markedet, sier han.

En kommentar om “Norsk frivillighet koordineres

 1. Hei.
  Jeg heter Magne Mobakk,utdannet snekker og er bosatt i Harstad.
  I 2010 startet jeg Building Africa Organisation i Ghana. Vi bygger skoler, produserer mat å distrubierer til barnehjem å sykehus, har syskole å syfabrik i byen Hohoe og friver gratisundervisning i helgene. vi har også mange fotballag og basketballag.
  Vi trenger hjelp til å skaffe midler til videre drift å prosjekter. Vårt mål er å skaffe til veie primærbehovene til menneskene i Ghana og lage arbeidsplasser. håper dere kan hjelpe oss i vårt videre arbeid.

  Mvh Magne Mobakk.
  Direktør og grundlegger av Building Africa Organisation.

Legg igjen en kommentar