Nye muligheter for Tumblr?

Den kontroversielle Marissa Mayer har bladd opp rundt seks milliarder kroner for den sosiale blogg-tjenesten Tumblr. Hva kan det bety for tjenesten?

Marissa Mayer er som kjent CEO for Yahoo, kåret til en av de mektigste kvinnene i USA og en relativt kontroversiell leder. Nylig tirret hun på seg fotografer over hele verden ved å hevde at det ikke lenger finnes profesjonelle fotografer. En uttalelse hun i etterkant beklaget.

Etter å ha gitt fototjenesten Flickr en etterlengtet overhaling har altså Yahoo gått ut og kjøpt Tumblr. Kan det vise seg å bli en genistrek? Tumblr er en litt ukjent tjeneste for mange, ihvertfall her i Norge. Med etterhvert svært gode mobilklienter er Tumblr egentlig en perfekt blanding mellom Twitter, Instagram og Blogger. Her kan du poste bilder, tekst, linker, tagge, kommentere og stå i uten begrensninger på antall tegn eller strenge regler til innhold.

Tumblr har eksistert i en del år nå og har over 100 millioner brukere. Altså ingen liten tjeneste, men ihvertfall her i Norge, ganske marginal sammenlignet med Facebook, Twitter og Instagram.

Flickr + Tumblr = Sant ?
Hva kan Yahoo tilføre Tumblr? Marissa har gått ganske kraftig ut og sagt at Tumblr skal fortsette som før under eget navn, men noe må jo Yahoo få igjen for de seks milliardene. Jeg mistenker at Yahoo har tenkt å integrere Flickr og Tumblr på sikt og bli en seriøs konkurrent til Instagram, Twitter og bloggtjenester som Blogger og WordPress.

Det er ingen liten oppgave, og det første jeg tror vi vil se som en konsekvens er at Yahoo ganske raskt vil kvitte seg med alle pornobloggerne som har funnet tilhold på Tumblr med deres svært så liberale innholdskontroll.

Når disse er fjernet vil business-markedet få opp øynene for tjenesten. Her har man en genialt enkel måte å delta i sosiale medier uten begrensningene til Twitter og Instagram, samtidig som man frigjør seg fra Facebook sine mange upopulære regler og rettningslinjer.

Bedrifter som har en definert sosiale medier profil, bør være tidlig ute og etablere seg på plattformen. Her kan det skje spennende ting!

Tumblr på mobilen
Tumblr har som sagt svært gode mobilklienter. De finnes for iPhone, Android og Windows Phone. I tillegg har Tumblr tilpasset websidene sine for Blackberry.

tumblr_mobile

En kommentar om “Nye muligheter for Tumblr?

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com