NRK Nett-TV flytter til skyen

NRK velger Avanade som «Cloud Service Provider» for å håndtere og migrere nye skybaserte tjenester på Microsoft Windows Azure.

NRK satser på skybaserte tjenester for å enklere kunne utvikle nye underholdningstjenester, samt for å redusere kostnadene og øke skalerbarheten. Avtalen med Avanade betyr at NRK enklere enn noen gang kan skape digitalt innhold for radio, TV og web via Windows Azure.

Pioner i mediebransjen
Trond Moberg, Country Manager for Avanade i Norge, sier at NRK sin satsning på skybaserte tjenester gjør dem til et av verdens mest fremtidsrettede medieselskaper.

– Bruk av skyen for å utvikle nye produkter er noe som vil komme hele landet til gode i form av nye spennende kanaler og raskere innovasjon. NRK var den første kanalen i Europa med TV for mobiltelefoner i 2004. De har også et av verdens største nettbaserte arkiver med mer enn 20 000 tv-programmer. Med omfattende fokus på skyen vil NRK fortsette å være en pioner i mediebransjen når det gjelder bruken av ny teknologi, sier han.

Behovsstyrte TV-kanaler
Overgangen fra analog til digital distribusjon har betydd store endringer for TV-bransjen. Andreas Munkelien, utviklingssjef i NRK Nye Medier, sier seerne forventer HD-kvalitet og den samme gode kvaliteten på nett-TV som på tradisjonell TV.

– Kapasiteten vi nå får gir oss helt nye muligheter. Et eksempel er muligheten til å skape nye fleksible og skalerbare skybaserte tjenester som vi gjorde under OL i London. Da kunne våre seere følge sin favorittsport i HD på ni nettbaserte kanaler. Dette er noe seerne forventer å se mer av i fremtiden, sier han.

Digitalisering med konsekvenser
TV-digitaliseringen kommer ikke uten utfordringer. Det har ført til en eksplosjon i etterspørselen etter lagrings- og bredbåndskapasitet. For å redusere kostnader og kompleksitet har derfor NRK valgt å flytte denne type tjenester over i skyen.

– Vi har testet ut Microsoft Windows Azure i to år og har veldig positive erfaringer. Vi ser at løsningen er den mest moderne skybaserte løsningen som passer våre behov, sier Andreas Munkelien.

Microsoft er fornøyd
Avanade og Accenture er de første selskapene i verden som har en global videresalgsavtale med Microsoft på Windows Azure. Hege Skryseth, administrerende direktør i Microsoft Norge, sier Avanade er valgt som en av selskapets fortrukne partnere på nettskyløsninger.

– Vi gratulerer NRK med valget av nettskypartner, og ser frem til å arbeide tett med Avanade for å sikre at NRK får fullt utbytte av Windows Azure. Vi tror NRK er det første av mange medieselskaper som velger Azure for å redusere utviklingstiden, øke skalerbarheten og redusere kostnadene, avslutter hun.

En kommentar om “NRK Nett-TV flytter til skyen

  1. Misvisende artikkel enn så lenge videoen distribueres gjennom Akamai. Er kun meta data som flyter gjennom Azure, og da er vel egentlig lite å skryte av?

Legg igjen en kommentar