TEST: Huawei E5776 4G-ruter

Sommeren er her, vi nordmenn pakker sekken og drar på hytta. Da kan en 4G lommeruter være redningen for familiefreden. Vi tester Huawei sin kraftigste.

Huawei E5776 er litt større enn tradisjonelle lommerutere, men er likevel svært lommevennlig. Utseendemessig føles den svært solid. Den har en stor av/på knapp og en WPS knapp for enkel tilkobling. Skjermen gir deg informasjon om operatør, dekning og tilkoblede enheter. En praktisk detalj er at hvis du dobbeltrykker på av/på knappen så vises SSID og WPA nøkkel i skjermen.

Dette skulle vise seg å være veldig praktisk for oss, for den WPA nøkkelen som var skrevet på baksiden av lommeruteren viste seg å være feil.

Huawei har også inkludert en administrasjons-app for iOS og Android. Denne er ganske begrenset, så ønsker du å gjøre mer avansert administrasjon så må du logge deg inn på webgrensesnittet.

Bra hastigheter
Denne lommeruteren støtter teoretisk hastigheter opp til 80 Mbit/s. Nå er det ingen norske operatører som gir deg slike hastigheter, så vi må bare konkludere med at med denne lommeruteren så får du så høye hastigheter som det er praktisk mulig å få idag. Den har også uttak for ekstern antenne hvis du vil forsterke mobilantennen.

Standbymodus
Som ZyXEL lommeruteren vi testet tidligere, har Huawei støtte for standby. På Huawei fungerer dette helt sømløst og du unngår at den går tom om du glemmer å slå den av under kveldsmaten.

Konklusjon
Huawei har her laget den mest solide og raskeste lommeruteren vi har testet. I tillegg har den en app for både iOS og Android, samt overlegent best batteritid blandt de vi har testet. Da må det bli full pott for Huawei, terningkast 6.
Terning_6_Mobizmag.no
Pluss 🙂

  • Solid og brukervennlig design
  • Bra dekning og hastighet
  • God batteritid

Minus 🙁

  • Litt vel enkel app
  • Ikke gjestenett-mulighet

3 kommentarer om “TEST: Huawei E5776 4G-ruter

  1. Den koster omtrent det samme som andre 4G lommerutere, fra kroner 1300 til 2200 avhengig av hvilken nettbutikk du leter i.

    Vi vurderer å kutte helt ut å skrive spesifikt om priser, da de endrer seg så fort at bare dager etter at testen er lagt ut, så er prisene endret så mye at det vi har skrevet er feil.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com