Vi ser video på mobilen med 4G

Ifølge siste utgave av Ericsson Mobility Report bruker vi raskere mobiltelefoner og raskere nett til å se video på mobilen.

Ericsson spår at den totale datatrafikken vil øke med 12-gangeren innen utgangen av 2018. Hovedårsakene er at stadig mer innhold blir tilgjengelig, og at nettverkshastighetene øker med utviklingen innen HSPA og LTE.

– LTE-tjenester vil bli tilgjengelig for ca 60 prosent av verdens befolkning innen 2018. Vi forventer at antallet LTE-abonnement passerer 1 milliard i 2017, drevet av mer avanserte enheter og etterspørsel etter datakrevende tjenester som video. Utbyggingen av WCDMA/HSPA har skapt høyere nettverkshastighet og bedre brukeropplevelse, sier Douglas Gilstrap, Senior Vice President og Head of Strategy i Ericsson.

Video utgjør det største datatrafikksegmentet i nettene globalt, og ventes å vokse med ca 60 prosent årlig frem til utgangen av 2018. I enkelte nett er gjennomsnittlig videoforbruk på 2,6GB per abonnement.

Video er populært, men vi bruker ikke nødvendigvis mest tid på datatunge applikasjoner. Forbrukere tilbringer mer tid på sosiale nettverk – gjennomsnittlig opp til 85 minutter per dag i noen nett.

Smarttelefoner sto for omtrent halvparten av det globale mobiltelefonsalget i første kvartal i år, mot ca 40 prosent i hele 2012.

Globalt viste antallet mobilabonnement en åtte prosent tolvmånedersvekst per første kvartal i år. Av disse tilførte WCDMA/HSPA rundt 60 millioner abonnement. Det ble ca 30 millioner flere rene GSM/EDGE-abonnement, og LTE tilførte ca 20 millioner nye abonnement. Antallet abonnement på mobilt bredbånd vokste enda raskere i denne perioden, til ca 1,7 milliarder.

I tillegg til taledekningen, tar den nye Ericsson-rapporten også for seg «app-dekningen», i form av hvor god tilgang brukerne har til sine mobilapplikasjoner. Nytt i denne utgaven er også forklaringer på hvordan effekten av varierende nettverkskvalitet påvirker brukerne, og forholdet mellom nettverkskvalitet og forbrukerlojalitet.

Kvalitet på nettverk er den viktigste faktoren for abonnentenes lojalitet overfor mobiloperatøren, dernest hva de får for pengene. Andre deler av rapporten forklarer hvordan smarttelefonsignalering påvirker datatrafikken, og ser på data roaming og operatørenes muligheter for nye inntekter.

– Nettverkskvalitet er kanskje det viktigste stikkordet i den globale rapporten, og et høyaktuelt tema i Norge. Sammen med økt utbredelse og bruk av smarttelefoner, er kvaliteten en hoveddriver for veksten i mobil datatrafikk. Den er også viktig for brukeropplevelsen, og dermed abonnentenes lojalitet til operatøren, sier administrerende direktør Aksel Aanensen i Ericsson i Norge.

– Globalt var fire av ti solgte mobiler smarttelefoner i fjor. Tall fra Elektronikkbransjen viser at andelen smarttelefoner i Norge var over dobbelt så høy – 86 prosent, i samme periode, avslutter Aanensen.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com