Oda-prisen til Cecilie Vanem

Prisen er en hyllest til kvinnelige rollemodeller og forbilder i IKTbransjen, og deles i år ut for femte gang. Vanem får Oda-prisen 2013.

– Jeg er lykkelig og rørt. Dette er det mest fantastiske som har skjedd meg i arbeidslivet – og en utrolig god bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig. Som leder tror jeg det er viktig å være åpen og ærlig og tørre å by på seg selv. Da får du mer tilbake og andre tør også å åpne seg. Jeg er enormt takknemlig for å motta prisen, sier Cecilie Vanem.

Dette er femte år på rad at Oda-prisen deles ut på den årlige inspirasjonsdagen til Oda-nettverk, som jobber for å fremme kvinner i IKT-bransjen.

– Oda-prisen skal fremme og synliggjøre kvinnelige rollemodeller og forbilder i IKT-bransjen som på en god måte viser hvilke muligheter som finnes i bransjen, sier leder for Oda-nettverk, Anne Gretland.

Fra oppstarten i januar har mobilselskapet Dipper markert seg som et sterkt alternativ på markedet. Cecilie Vanems verdigrunnlag og hennes nytenkende tilnærming til markedet har i stor grad gjort selskapet til det det er: gjennom sine prisgunstige abonnementer uten bindingstid for små og mellomstore bedrifter og sine nære relasjoner til kundene, forenkler de spillereglene i mobilbransjen og representerer noe nytt og annerledes.

Dette gjenspeiles også i navnet til mobilselskapet, som er det engelske navnet på fossekallen – en modig liten fugl som stuper ned i iskalde kulper i 20 minusgrader på jakt etter mat for å overleve.

Juryens begrunnelse
«Cecilie Vanem er en synlig rollemodell, både innad i bedriften og i IKT-bransjen generelt. Hun blir omtalt som en sjef med drivkraft av de sjeldne, og med en lederstil som skiller seg ut fra den «tradisjonelle telekomlederen». Hun er modig og gjør endringer ikke mange andre tør å gjøre, i tillegg til at hun tør å satse og tenke nytt.

Vanem er en inspirerende og inkluderende leder som får hele organisasjonen til å jobbe i samme retning. Hun gir kvinnene i Dipper stort spillerom, og ved sitt mot og sin nytenkning viser hun vei for alle kvinnene i Dipper, i tillegg til resten av bransjen. Vanem viser dessuten at man kan få tid til alt man vil, og at kvinner lykkes godt innen IKT på toppledernivå, også om man kombinerer familie og andre selvrealiseringsprosjekter.»

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com