Sonans velger HP Elitepad 900

Alle nye studenter i tillegg til lærere ved Sonans Utdanning vil ved studiestart høsten 2013 få tildelt hver sin HP Elitepad 900.

Etter en tid med testing av ulike nettbrett falt valget på HP Elitepad 900. Nettbrett gir en annen læringsopplevelse enn tradisjonell undervisning via bøker og papir.

– Terje Ravnsborg ved Sonans Utdanning forteller at det er et stort fortrinn at HP Elitepad 900 benytter et operativsystem som allerede er kjent for lærerne samt at den fungerer optimalt med skolens læringsplattform its learning.

HP Elitepad har alt et ordinært nettbrett skal ha, men i tillegg fungerer den sømløst med den eksisterende læringsplattformen som skolen benytter.

– Terje sier at HP Elitepad 900 skiller seg fra andre nettbrett ved bruk av robuste materialer og et unikt sett av tilbehør, den viste også bedre ytelse enn de andre nettbrettene som ble testet.

Sonans Utdannings krav til et nettbrett er at enheten skal være lett, rask å starte og med god batteritid. En god tastaturløsning er et krav ettersom elevene skal bruke enheten til å skrive oppgaver og lignende på. I tillegg har ElitePads productivity jacket USB-utganger slik at man kan koble til mus.

– I mine øyne er ElitePads tastaturløsning overlegen i forhold til andre nettbrett. Et annet krav er at enheten må kommunisere med den eksisterende infrastrukturen som skolen bruker, forteller Marius Robbestad fra ePartner.

Fram til nå har man ved 90 % av skolene til Sonans Utdanning benyttet seg av tradisjonelle skolebøker. Fra høsten av vil de nye elevene ta med seg nettbrettet, og med det skolebøkene fra skolen og hjem.

Sonans har inngått en avtale med forlagene slik at alle lærebøkene skal ligge klare til å bli lastet ved studiestart. Den enkelte elev vil få sin unike kode med tilgang til å laste ned nettbøkene.

Når Sonans sine videregående skoler nå går over til HP Elitepad 900 og dermed kun bruk av digitale skolebøker på nettbrett, slipper vi den store administrasjonen av skolebøker, og man har muligheten til å kunne gjøre notater og utføre søk direkte i læreboken.

– Våre studenter og lærere kan se fram til studiestart, hvor de får ta i bruk de beste hjelpemidlene tilgjengelig, i tråd med Sonans Utdanning sin strategi, sier Terje Ravnsborg, IT-direktør ved Sonans Utdanning.

Legg igjen en kommentar