Jottacloud med personverngaranti

Jottacloud introduserer personverngaranti

I kjølvannet av overvåkingsskandalen som har rammet de store amerikanske nettaktørene, introduserer den norske nettskytjenesten Jottacloud en personverngaranti for alle sine brukere.

– I Norge står personvernet like fjellstøtt som Jotunheimen, mens i USA flyter det som Mississippi-elven. Derfor bør både norske privatpersoner og bedrifter velge nettskytjenester som har servere plassert i Norge og som ikke er amerikansk-eid, sier Roland Rabben, gründer av Jottacloud

Markedet for nettskytjenester har til nå vært dominert av store amerikanske aktører som Google Drive, Dropbox, Microsoft SkyDrive og Apple iCloud. Selskapenes store serverparker i USA har alltid vært omdiskuterte, og avsløringene om amerikanske myndigheters PRISM-program bekrefter at bekymringene har vært velbegrunnet.

– I Norge trenger man en rettslig kjennelse for at et selskap skal utlevere brukerdata, mens i USA kan myndighetene stort sett gjøre som de vil. Det er faktisk ikke noe nytt, men avsløringene om PRISM-programmet har heldigvis bidratt til å sette et etterlengtet søkelys på problemet, sier Roland Rabben.

Selv om de amerikanske aktørene har datterselskaper som bruker servere plassert i europeiske land så er enkeltpersoner og bedrifter likevel ikke beskyttet. Gjennom USA Patriot Act kan nemlig amerikanske myndigheter tvinge alle amerikanske selskaper, og deres datterselskaper over hele verden, til å frigi brukerdata.

Jottaclouds servere er lokalisert i Norge. Selskapet er norsk, har norske eiere og er beskyttet av norsk lov.

– Det betyr at våre 220-tusen brukere er beskyttet mot amerikansk lovgivning, som uten tvil krenker personvernet og privatlivets fred. Vi håper nordmenn nå blir litt mer bevisst på hvilken nettskyleverandør de bruker, sier Roland Rabben.

2 kommentarer om “Jottacloud med personverngaranti

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com